Türk Telekom Fiber Modem Tavsiyesi

yamanmehmet

New member
Arkadaşlar merhaba .
Türk Telekom 1000 mb internet bağlattım evime.
Fakat 250 mb hız alıyorum.
Kurulumu yapan Telekom teknik servisi modemle alakalı olduğunu söyledi.
Telekom’un verdiği modem maksimum bu kadar hız veriyormuş.
Wi-Fi 6 özelliği olan modemde ellerinde olmadığı için bu modemi takmışlar.
Tenda V12 model modem aldım.
Fakat kurmama rağmen bağlantı sağlayamadım.
Sanırım modem değil Routermış.
Bana bi modem önerirmisiniz ?

Timucin

Moderator
Moderator
Sana modem değil router gerekiyor. GPON altyapıda modem kullanılmaz. Aldığın modem 1GBPS hızda seni üzebilir. Sana önerim alttaki ürün olacaktır F/P olarak.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

İnternet kurulumu yaparken;
1. PPPoE bilgilerini dolduracaksın.
2. VLAN ID 35 olarak gireceksin. 35 olarak girdin eğer internet gelmezse 514 olarak gir. Ama geneli 35'dir.
3. MTU/MRU: 1492
4. MAC Clone yapacaksın.
Türk Telekom bazı yerlerde router kısıtlaması yaptığı için sana verdikleri routerın MAC adresini Keenetic router'a yazacaksın ki o cihaz engelinden kurtulabilesin.

Timucin

Moderator
Moderator

mafaky

Active member
Daha teknik olarak konuşacak olursak: Evet, Fiber (FTTH) sistemde VDSL/ADSL'deki bağlamda bir "modem"yoktur. Bu sistemde modem işlevini bir bakıma T.telekom ve diğer ISS'lerin "fiber modem" yanında verilen ONT cihazcığı yapmaktadır. "Fiber modem" denilen cihaz ise aslında bir Wi-Fi Router'dır ve buna kısaca HGW (=Home Gateway) denilmektedir. Standart bir Gigabit Wi-Fi Router'a göre farkı üzerinde sabit telefon(lar)ın (PSTN, ancak fiber hatta tanımlandığında artık VoIP olarak çalışan) telefon(lar)ın) bağlanabileceği 1 veya 2 RJ-11 portunun bulunmasıdır.

Piyasadan alınacak ve Fiber FTTH sistemde HGW olarak kullanılabilecek ürünlerde bu RJ-11 portları bulunmuyor.

Aslında bazı üreticilerin yaptığı (Huawei gibi...) üzerinde hem RJ-11 portları olan ve hem de ONT'yi bulunduran HGW'ler de var ki bunlara "Fiber Modem" denilmesi uygun olabilir ancak T.Telekom bunları vermiyor.

sonusgoD

New member
Keenetic AX1800 nasildir satin almayi dusunuyorum evim iki katli zte h298a v9 modem var WiFi baglantisinda asiri jitter oluyor ust katta bu router isimi gorur mu online oyunlarda vs

Forum Fiber KAF Panel