Başımdan geçen olayı anlatmak isterim belki yardımcı olurum yıllardır adsl internet kullanıcısıydım yıllardır hep aynı bahaneler üretip bizi geçiştirdiler.Anlık kopmalar yaşıyordum alışmıştım artık 11 mbps down 0.70 upl. almaktaydım üstelik 65-70 tl ödemekteydim . Pandemi dönemi gelene kadar azda olsa net kullanıyordum pandemi ne zaman başladı ne zaman internet kullanımı arttı artık internet kullanamaz hale gelmiştim anlık kopmalar olmasın diye hat değerini düşürüm 11 mbps olan hızımı 7-8 mbps çektirdim . Nette araştırmaya başladım nasıl bir yol izlerde fiber alt yapıya dönerim diye bir kaç forum sitesinde bir kaç kişi benim gibi sıkıntılar çekiyordu 1 tanesine yazdım çözüm buldum felan yazmış başta inanmamıştım lakin Mert kuşkapan'ın odama kadar fiber internet vidyosunu izledim isteyince neden olmasın deyip ilk başta turktelekom müdürlüğüne gittim talepte bulundum 1 hafta geçti ve bir hanfendi aradı bana 1 ay sonraya kadar fiber sözü verdiler bekledim 1 ay boyunca dönüş olmadı ama hanfendi kesin olarak konuşmuştu sonra araştırma yaparken Yusuf kıraç adında Genel müd. yardımcısını buldum twitterden yazdım 1 gün sonra döndü derdimi anlattım bana yardımcı olmaya çalıştı ve en kısa zamanda yardımcı olacağını belirti aradan 1 hafta geçti işten akşam döndüğümde annem binanın önünde kazı yaptılar dedi indim baktım çukur var neyse ertesi gün saat 10 gibi telefonum çaldı saha ekipleri gelecek fiber için dediler ve yarım saate 4 adet türktelekom aracı geldiler her birisinin görevi ayrıydı bina eski oldugundan her katta delik açıp fiber kabloları çektiler ilk gün kabloları çektiler bi sonraki gün ise gelip direk gpon bağlayıp benim interneti aktif etmeleri gerektiğini söylediler gpon cihazını kurdular ve altyapı mı direk açtılar aynı gün içerisinde turktelekomdan aranıp hat aktarmamı yaptılar ve 2 saat sonra fiber internetime kavuştum.Biraz uzun oldu lakin yardımcı olursam ne mutlu bana iyi günler dilerim...
Şuan evdeki cihazlar kullanımdayken hızım :