Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba şu anda yaşadığım evde Türk Telekom altyapısı ile 500 Mbps fiber internet kullanıyorum. Yeni taşınacağım evde Türk Telekom tarafından fiber internet yerine ADSL 16 Mbps altyapı sağlanıyor. Mevcutta 17 aylık kontratım mevcut. İnterneti bağlatırken, tarifeye ek fiber modem satın almıştım. Taşınma gerekçesiyle, ADSL bağlantıyı bahane göstererek cayma bedeli ödemeden iptal ettirebilir miyim?
Herşeyden önce FTTH'da aboneye "fiber modem" satılmıyor ama kiralanıyor! Kira bedeli faturada ayrı bir kalem olarak gösteriliyor! Adres değişikliğini ispatlayarak mevcut paketinizi belki toptan ve cayma bedeli ödemeksizin iptal ettirebilirsiniz. Ama bu işleri on-line yapmayın; bağlı olduğunuz Telekom Bölge Md'lüğünden yapınız.
Adsl olduğuna emin misin? Yaklaşık yüzde 80 hanede artık en kötü VDSL hat durumu var. Ben yeni binaya taşınmadan önce, 40 yıllık binada oturuyordum. Ev, işlek bir yerde de değildi. 70mbit VDSL kullanıyordum. Eğer yeni tasinacagin binanın altyapisini t.t müşteri hizmetlerini arayarak ogrendiysen doğru sonuç alamayabilirsin. Göknet/altyapı sorgulamadan tekrar bir kontrol et. Fttx v2 yeşil yaniyor mu ona bak. Eger sadece ADSL kısmı yeşil yanıyorsa adsl vardır
evet adsl olarak gösteriyor farklı firmalara ait fiber var süper online, türksat gibi ama türk telekom kendi sitesinden sorguladığımda 16mbps adsl gösteriyor, farklı sitelerde öyle.
İspattan kastım, işlem yapmaya gittiğinizde elinizde bu Gökmet'in sorgulama sonucu (hatta birkaç diğer ISS'in de...) olsun.
Dikkat ederseniz yeni adreste aslında çok yüksek hızlı olmasa da VDSL var ama maalesef 216 mt. kadar uzaklıktaki saha dolabında size bağlayacakları boş VDSL port kalmamış; geriye sadece ADSL portlar mevcut. SOL ya da Türksat'ın fiber (FTTH) altyapı getirdiği bir binaya T.Telekom'un daha önceden davranıp FTTH getirmemiş olması da ilginç. Ama T.Telekom'un işine her zaman akıl sır ermiyor. Adamlar yeni FTTH projesi hazırlarken bile her abonenin en çok 100 Mbps paket alacağını varsayarak ilerliyor; Santral donanımı ve sahadaki bölünmeler bu mantığa göre yapılarak işe başlanılıyor.
Merhaba,
interneti herhangi bir cayma bedeli ödemeden iptal ettirdim. Sadece 450tl nakil bedeli ödedim. Bu tarz durumlarda, 14 gün içeresinde teknik iptal adı altında cezasız iptal oluyormuş.