Türknet ekibi sorunumu yapmadı

MehmetAli055

New member
Bu kablo turknet in fiber kablosu müşteri hizmetleri 2 defa söyledim geldiler binaya gelen hızda sorun yok değip bu aşağıya sarkan kabloyu yapmıyorlar. Birisi benim kablo diğeri yan binanın kalın olan ise Türk Telekom'un. Türk Telekom abonesi olmadığım için onlar ilgilenmedi türknet abonesi yim ama bana ait olan fiber kabloyu yapmıyorlar. Nasıl bir yol izlemeliyim. Birde internet ara sıra kesiliyor hız testi bile yapmıyor tüm cihazlar da bunu belirttim gpon girişi değiştirip router a günceleme falan yaplıdı. Düzeldi gibi ama şimdi nadir oluyor bu sorun. Bu kabloyu düzelttirmek için nasıl bir yol izlemeliyim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240909-052457.jpg
    Screenshot_20240909-052457.jpg
    166.5 KB · Görüntüleme: 22
K

kollukcumer

Guest
BTK üzerinden şikayet oluşturmak, TürkNet gibi firmaların daha hızlı aksiyon almasına sebep olabilir.
Fotoğraf veya Video Çekerek Destek Kaydına Ekleyin.
sosyal medyadan X (twitter) gibi Şikayet dönüş hızlı olaçaktır.

mafaky

Active member
Yüklediğiniz foto, karanlık da çıktığından, çok belirgin değil. Evet bir miktar aşağıya sarkmış olan bir kablo var ama bu fiber olsun ya da olmasın herhangi bir kablo için sorun olmaz. Ama sağlıklı mıdır? Tabi ki, hayır. Ama böyle havadan çekilmiş kablolarda bu iş her zaman olabilecek bir durum. Sonuçta TurkNet bir bakıma haklı: size gelen kabloda yeterli seviyede/özellikle sinyal var mı? Varsa, sorun değil. Zaten gibder kablo, bakır kablo gibi değildir; fiberde hız kaybı olmaz. Ha, kablonun içindeki ince cam tüp kırılmıştır, hasar almıştır ki o zaman da bu kablo zaten perttir (sinyal iletemez durumdadır...) ve o zaman değiştirilmesi gerekir.

dreamuiz

New member
Hocamın dediği gibi şikayet oluşturursanız (en azından belirli bir yere kadar) daha hızlı hareket ediyorlar. Kuzenimde Türknet'e geçmişti ve belirtilen sürede gelmediler. Sürekli arayarak ve şikayette de bulunarak gelip kutuyu evin bahçesine koydular, kabloyuda çektiler ama evin içine vermeden bırakıp "kayıt oluşturup geleceğiz" dediler ve gelmediler. Onca aramaya rağmen yine gelmediler ve Türk Telekom'a geçip 1 hafta içinde hallettiler...

Forum Fiber KAF Panel