Turknet Fiber Hız Sorunu

ogulcanocakli

New member
Arkadaşlar selam, 1 Haziran 2025 tarihinde fiber dönüşümü için evime geldiler ve sistemi aktif ettiler. Kurulum sonrası test yaptığımızda 1000Mbps hızı gördük. ( Gigafiber değil TT altyapısı ). 2 ay kadar bir süre ben 1000Mbps hız alarak kullanamaya devam ettim. Son 1 haftadır hızım 100Mbps seviyelerine düştü. TurkNet ekibi ile görüştüm. Altyapımın 100Mbps desteklediğini söylediler. 2 aydır kullanıyorum ve her test sonucunda 950 - 1000Mbps arası stabil hız alıyorum. Test sonuçlarım var.

TT dahil olmak üzere çoğu altyapı sorgulamasında 1000Mbps hız alabileceğim söyleniyor. Ne yapmam gerek?

@mertkuskapan Hocam sizin bir bilginiz vardır.

MK.X

Member
Türknet kendi verebileceği hızı söyler hocam. Her firmada bu böyledir. Superonline altyapısından hizmet veren firmalar da normalde 1000 verilebiliyor olmasına rağmen altyapınız 200 mbps'dir derler çünkü onların anlaşması o şekilde.

Türknet sizin altyapınız 1000 mbps destekliyor evet dese bile size 1000 mbps vermeyecekler. Boş yere çabaladığınızla kalacaksınız.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Fiber altyapınız TT’ye ait ve 1000 mbps alabiliyorsunuz ama TT, TurkNet’e 100 mbps verme yetkisi veriyor. Ufak bir açıklık sonucu 1000 mbps almış olabilirsiniz ve Türk Telekom açığı fark edip yamalamıştır. En basit tabir ile böyle anlatabilirim. Ben halen arada 200-250 mbps alıyorum ve ertesi günü 120’ye geri düşüyorum.

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
türknet 100 mbps üstü profil satmıyor o yüzden maks 100 der ama telekom 1000'lik profilide satar. Telekom altypaısından 100 üstü veren farklı firmalarda var ama önemli olan stabilize. Türknet tek fiyat politikası uyguladığı için 1000 mbps profil telekoma ödenen miktarı faturanın 2 katı oldugu için firma zararda olacak o yüzden 100 üstü profil satmyor kendi altyapısında 1000 mbps veriyor.

Forum Fiber KAF Panel