Turknet zammı diğer internetlere gelecek mi

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Comnet'e de 15 Şubat'ta gelmesi planlanıyor eğer bir değişiklik olmadıysa. Bence biraz bekle. Şubat sonu itibariyle kesinleşecek gibi geliyor. Aslında BTK belgelerine de bakamadım bu aralar. Normalde emin konuşurum da şu anda sadece tahmin edebiliyorum.

PythonXo

Active member
3-7 Ay icinde tüm firmalar 1x 2x olarak bir zam beklenmektedir.
2 Firmada net olmasada bu tarz bilgi verdi.
Söylentiye göre tn firması 349.99TL Olcakmış denilmekte.
Maalesef'ki. Metro,port,ip,koruma,çalışanlar,projeler,yatırım,peering,datacenter,makina. Gibi bir cok yatırım olunca ve aylık gider. Yapmaları zorundalar.

root

Moderator
Moderator
TurkNet'in fiyatının artması, diğer internet sağlayıcılarının fiyatlarının da artabileceğini garanti etmez. Fiyatlar genellikle piyasa koşulları, rekabet ortamı, hizmet kalitesi ve sunulan özellikler gibi faktörlere bağlıdır.
Eğer TurkNet'in fiyat artışı sizin için uygun değilse, diğer internet sağlayıcılarının fiyatlarını ve hizmet kalitelerini karşılaştırmanız ve en uygun olanı seçmeniz önerilir. Ancak, lütfen dikkatli bir şekilde araştırma yapın ve hizmet kalitesi, fiyatlar ve sunulan özellikler gibi faktörleri değerlendirin. Ayrıca, internet sağlayıcılarının fiyatlarının gelecekte de değişebileceğini ve zamanla artabileceğini unutmayın.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Dediğiniz dışarıdan değerlendiren birisi olarak doğru lakin kendi fikrimi belirtmek istiyorum.
Cem Çelebiler'i şahsen tanıyan birisi olarak paylaşmak istiyorum ki TurkNet, yılda bir kez yaptığı zamını çok önemi ya da BTK kararı olan bir durum olmadıkça yapmıyor. Tek fiyata in iyi hizmet politikasına sabit kalan TurkNet zamı tek bir nedenle yapmış olabilir: Henüz halka açıklanmayan BTK port ücreti arttırımı.
Normal şartlarda bunu araştırıp gereken belgeleri edinirdim ama ailem deprem bölgesinde ve kalbim onlarla atıyor. Şu zamanlar telefonu elime bile almak istemiyorum ama durum ortada. Bu arada Comnet'e fiyat zamı yapacak. 15 Şubat'ta olacak bu zam. Comnet kullanıcılarına, online işlemler panelinden bilgilendirmesini yaptı. Size söz kendime geldiğimde, iyi olduğumda şu zamların nedenini direkt Cem Çelebiler ya da Türk Telekom CEO'su ile iletişim kurup öğrenmeye çalışacağım ama söylentilere göre Türk Telekom'da paketlerine zam yapacak. Belki de yapmıştır bile şu aralar haber sektöründen çok uzağım. Dediğim gibi haberler beni mahfediyor.

mafaky

Active member
Turk.Net'i takip etmiyorum. Ancak biliyorsunuz Turk.Net iki başlı: Bir, T.Telekom altyapısı altında 100 Mbps'ye kadar internet hizmeti veren VDSL ve FiberNet. İki, kendi şebekesini çekebildiği yerlerde GigabitFiber adı altında simetrik 1000 Mbps'lik Fiber internet hizmeti. Ama şimdilik her iki kategoriye de tek fiyat uygulamaktalar. Birinci kategoride olanlar zaten eli mahkum T.Telekom'un empoze ettiği/edeceği fiyatlandırmaya bağımlı.

Bence yakın gelecekte bu 2 kategorinin fiyatlandırmasını şimdiye kadar dediklerininin tersine, artık ayıracaklar.

Turk Telekom zaten kendi abonelerine yönelik binbir çeşit kampanayalar yürütmekte. Kendi altyapısından hizmet alan sair alternatif ISS'lere de başka başka türlü tarifeler uygulamakta (hesapta hepsi BTK onaylı...). Bu alternatif ISS'lerin bazıları şimdiden zam yaptı, yapmayanlar da yapacaklardır. Ama Temmuz 2023 başı itibariyle yeni bir zam furyası da gene yolda olacaktır; somut bilgim olmasa da böyle olacağına eminim.

Forum Fiber KAF Panel