TurkNet’in 4 Portlu Ont Cihazı Var Mı?

mafaky

Active member
Varsa da ellerinde çok sınırlı sayıda vardır ve sıradan bir aboneye vermek istemezler. Şu andaki tek fiyat politikaları nedeniyle aynı adrese aynı kimlikle iki (2) Gigabitfiber aboneliği talep etseniz de vereceklerini beklemem.

Cello

Member
Kullanan varmı 4 portlu ont görsel olarak görmek isterim türknet in parayla da yok diyorlar satın alayım yok diyorlar

mafaky

Active member
En azından T.Telekom'da/TTNet'de var.

Tek bir fiber girişi olan bir cihazdır: Nokia G240-G-C. Mert Kuşkapan bey'de var (kullanıyor). Arkasında 4 adet LAN portu var. Cihaza giren fiber optik kablo, aynı altyapıda çalışan dört adede kadar farklı ISS'in FTTH işaretlerini taşıyabilir. Cihazın arkasındaki 4 LAN portu da 4 ayrı ISS'in verdiği HGW'lere (Wi-Fi Routerlar'a, halk dilinde Fiber Modem'lere) bağlantı sağlar!

Ekli dosyalar

• Nokia G240C #1.jpeg
    Nokia G240C #1.jpeg
    510.9 KB · Görüntüleme: 31
  • Nokia G240C #2.jpeg
    Nokia G240C #2.jpeg
    596.8 KB · Görüntüleme: 28

Timucin

Moderator
Moderator

Cello

Member
Belki turktelekomda olabilir ama türknet te yok üstüne basa basa sordum yok diyorlar paraylanda yok diyorlar

mafaky

Active member
O zaman, biliyorsanız şunu sorayım. Bu cihazı aldınız ve Türk Telekom altyapısında hizmet veren 2 ayrı ISS (bir tanesi TTNet olabilir ya da olmayabilir...) internet bağlantısı yaptınız. Buraya kadarı tamam. Peki T.Telekom tarafından işletilen sabit telefon (PSTN/POTS) hattınızı bu cihaza aktarıp artık VoIP olarak çalışmasını sağlıyorlar mı?

Timucin

Moderator
Moderator

Cello

Member
Anladığım kadar siz turk telekom dasiniz onlarda olabilir turknet te yok bir kişi çıkıp ben kullanıyorum demedi 4 portlu ont başka formlardada yok görüntü

Timucin

Moderator
Moderator
Turknet, Türk Telekom gibi altyapısını paylaşıma izin vermediğini biliyorum yanlış bilgi vermeyeyim o yüzden ellerinde 4 portlu ONT yoktur. Türk Telekom'un kendisinde mevcut bu ONT çünkü diğer sağlayıcılar kendi altyapısından hizmet sunabildiği için. Genelde bu ONT'yi kurumsal müşterilere veriyorlar.

Timucin

Moderator
Moderator

Rowdy

Active member
4 Portlu ONT"ler genelde fiber kablo çekilip ikinci abone almak istediğinizde ikinci fiber kablo çekilmesine olasılık tanınmaması durumunda türk telekom ekipleri veriyorlar fakat çoğu santralde bu ontler desteklemediği için artık ellerinde fazla olmayabiliyor. Ayrıca 2 tane 1Gbps hat alırsanız ONT kapasitesi 1.5 Gbps olacağından dolayı parça parça hız alırsınız. Onun yerine eğer imkanınız var ise ikinci fiber kablo ayrı bir ont talep ederseniz farklı ont cihazları olacağından dolayı daha verimli çalışır.

ferhatdurdu

Active member
ben ev telefonunu türktelekomdan kullanıyorum internet poyraznet fiber. ev telefonunu bi türlü kapattıramıyorum. türktelekom. telefonunu kapatırsan sinyali keseriz internetinden de olursun şeklinde cevap veriyor :( fiber hatlarda sistem böyleymiş. internet sinyalide kesiliyormuş. bu sorunu çözmek için poyraznetten aynı eve ikinci fiber internet başvurusu yaptım bugün. ikinci hattım bağlandığında ev telefonunu kapattırırsam yeni başvurduğum internette kesilirmi.

mafaky

Active member
Ben durumunuzla ilgilendiğim (bende de tam aynısı olmasa da yakın bir durum olduğundan) önce TTNet'in MH'ni aradım. Oradaki kişiye durumunuzu anlattığımda, "eğer internet hizmeti sabit telefon hizmetiyle bir paket halinde alınmışsa her ikisi iptal olabilir ama ben sizi bir de T.Telekom'a bağlayayım; oradakiler daha somut bilgi vrebilirler!" dedi. Şansıma karşıma T.Telekom'da deneyimli ve yardımsever birisi çıktı. Onun söylediği şu: "T.T.'dan olan sabit hat aboneliği (bu ses hattı aboneliği VDSL hizmeti alınan internet hattı üzerinden de olabilir ya da FTTH üzerinden VoIP olarak çalışan bir ses hattı da olabilir...) iptal edildiğinde aynı hat üzerindeki internet hizmeti anında iptal edilmez. Müşterinin 60 günlük bir geçiş dönemi vardır. Bu süre içinde gidip internet aboneliğini "yalın internet aboneliğine" dönüştürdüğü takdirde internet hizmeti kesilmez. Bu "yalın internet" hem ADSL/VDSL bakır altyapılı sistemlerde hem de Fiber'de geçerlidir. Ancak internet hizmeti TTNet'den değil de PoyrazNet üzerinden alındığından bu işlemin nereden yapılacağından pek emin değilim. Önce bir T.Telekom Md'ne gidilip durum anlatılsın ve bu 60 günlük geçiş sürecinden bahsedilsin, Türk Telekom Ofisinden halledilemiyorsa PoyrazNet'in bunu halledebilmesi lazım..." dedi.

Bunun üzerine PoyraNet'i arayıp durumu anlattım. Zannettiğimin aksine b sefer de dediklerimi şıp diye anlayan bir müşteri temsilcisine rast geldim. Onlar da bu işlemi biliyorlarmış ancak işlemin sadece T.telekom Ofisinden yapılabileceğini teyid ettiler. Hatta T.Telekom bayilerine dahi gidilmemesini ayrıca önerdiler.

Bilgilerinize.

Bu arada T.Telekom'la kendimin bir işini de hallettim. Benim aynı binada, aynı Fiber Dağıtım kutusundan ancak farklı bir porttan hizmet alan 2. bir FTTH hattım var (Santral'de her 2 internet hattımın da aynı ONT'ye bağlı olması gerekir...). Bu adreste de bakır altyapı üzerinden çalışan bir sabit telefon hattı var. Şimdi, MH üzerinden yaptığım bugünkü müracaatla bu sabit telefon hattı da adrese gelen o tek fiber hatta tanımlanacak. Tam olarak nasıl yapılacağını bilmiyorum; yani bir Nokia G-240C-G mi verilecek yoksa zaten kullanılan ZTE H298A HGW'nin RJ-11 portundan bir bağlantıyla mı halledilecek? Gerçekleştiğinde sizleri de bilgi sahibi ederim.

Forum Fiber KAF Panel