Turknet'ten Comnet'e Geçiş

kara

New member
Merhaba, comnet'in çok uygun olduğunu gördüm, gözlemlediğim kadarıyla da kullanıcıları gayet memnun. Şuanda Turknet'ten 100Mbps/8Mbps hız alıyorum, 129TL ücreti var, bana yeterli ama aynı kaliteyi Comnet'te sunuyorsa neden geçmeyim ki. Geçiş yaparken ne yapmam gerekiyor, daha önce benim durumumda olanların önerilerini almak isterim, saygılar.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Bina içindeki fiber ankastre kutuda 6 port var. TurkNet kullanırken hepsi doldu ve bende dahil 6 kişi internet kullanıyordu. 10.06.2022 tarihinde TurkNet hizmeti durdurdu. Lakin port iptali hala gerçekleşmedi. Var olan portumu boşaltmadıkları için Comnet'e geçiş yapamıyorum. TurkNet'i iptal etmeden Comnet'e geçilmiyor ne yazık ki :(
TurkNet portu boşaltmadığından dolayı Comnet'e de geçemiyorum. Sonuç olarak hizmet duralı 2 gün oldu ve TurkNet'in tamamen iptali için 3 günüm var daha. Bu arada Millenicom'u da kandırmış olabilirim 😅
Onlara boş port olunca beni arayın dedim 🤣
Port boşaldığında arayacaklar bende Comnet'e geçiş yapacağım.

utah322

New member
ikamet ettiğniz yer önemli geçişte mesela adanada ikamet etmekteyim ve comnet tarafında maalesef 20 pingin altın inemiyordum bu da oyun oynarken discord vb. de pingimin yükselmesine neden oluyor ve rahat takılmamı engelliyordu ama kesinlikle download ve upload konusunda sıkıntı çekmedim bunlarıda göz önünde bulundurun bence

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
@kara az önce Comnet için başvuruya ıslak imzalı evrakları ilettim. Geri kalanı artık hayırlısı. TurkNet dolu tuttuğu portu bugün (İptalden sonraki 3. gün) boşalttı ve bende hemen Comnet'e geçiş yaptım. Geçiş yaptığımda bir rehber yapacağım zaten.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Son aşama Türk Telekom ekiplerinin eve gelip interneti bağlaması olacak. O da artık 1-7 gün içinde olacak. Modem kurulumuna dahil bir video çekmeyi planlıyorum.

Ozhanbayram

New member
O zaman bende nasıl geçtim anlatayım. 17.06.2022 Cuma günü saat 16:55 de başvuru yaptım. 17:15 de belgeleri imzalayıp siteye yükledim ve hemen Yurtiçi Kargoya gidip evrakı teslim ettim. Bir gün sonra yani Cumartesi günü 11:00 de aradılar evraklarınız ulaştı sözlü olarak başvuru onayınızı alalımdediler ve kapattılar. 15:50 de aradılar ve hizmetiniz ComNet üzerinden başlamıştır dediler. Dışarıdaydım ve eve 1 saat sonra geldiğimde hızım 200 mbit ISS ise Comnet olarak görünüyordu. yani 23 saatte geçiş yapmış oldum ve hiç kesinti yaşamadım. Eve ekip gelmedi Hattım Fiber.

Ozhanbayram

New member
Merhaba. Evet Turknetten geçiş yaptım. Aynı modem ile devam ediyorsunuz. Aktif cihazlar zaten Türk Telekom’a ait. İlk Millenicom verdiği için fiber aboneliği ona geçmiştim. Sonra Turknet vermeye başlayınca ona geçtim. Turknet 100 üzeri vermediği için Comnete geçtim. İleride daha makul verirse tekrar geri gelirim. Bu arada TT de oldukça uygun vermeye başladı. Taşlar yerine oturdukça göreceğiz.

Forum Fiber KAF Panel