TurkTelekom Altyapıyı Yanlış Gösteriyor

Sinan0

New member
Binada fiber kutu var olmasına rağmen dairelere bakır kablo üzerinden vdsl veriyolar Fakat altyapı sorgulama sitelerinde fiber var diyor (Nadiren altyapı vdsl görünüyor yada hiç yok gösteriyor ama genelde hep fiber var diyor) Bu eve taşınırkende fiber var diye sevindim fakat yokmuş Binanın bodrum katında saha dolabı gibi bi Türktelekom dolabı var İçine turuncu kablo giriyor ve içinden bakır kablolar çıkıyor Bu kutudan evime fiber çektirmeyi sordum olmaz dediler Bizim binadan tekrar dışarı çıkıyormuş hat Nasıl oluyorsa artık bende anlamadım Çok hakim olmadığım konular ama tahminim saha dolabından dslam kutusuna gidiyor heralde hat Ordan tekrar daireye geliyor Uzun lafın kısası koca turuncu kablo 2 kat aşağımda Kutuda aynı şekilde orda ama 50 mbps interneti zor alıyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220614-173107_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220614-173107_Samsung Internet.jpg
    260.4 KB · Görüntüleme: 13
  • turk-telekom-internet-kutusu-bilgi-verilmeden-takilmis.jpg
    turk-telekom-internet-kutusu-bilgi-verilmeden-takilmis.jpg
    28.9 KB · Görüntüleme: 11

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Aslında olan şey doğru, FTTB idi galiba bu fiber yapının adı. FTTB altyapısında binaya kadar turuncu kablo dediğiniz o şey yani fiber kablo gelir ve apartmandaki binalara bakır kablo ile dağılır. Eski ama kaydettiğim bir fotoğraf.images.jpeg

Forum Fiber KAF Panel