TürkTelekom Fiber aboneliği iptal etme

xico

New member
İyi forumlar öncelikle, 3 ay öncesinde TürkTelekom altyapı çalışması başlattı 2 hafta önce çalışmalar bitti ve bende 1000 mbps yi sadece TürkTelekom verdiği için aboneliği başlattım ve dün kurulum gerçekleşti şuan kullanıyorum. Öncelikle iptal etme sebebim TürkTelekom'un yüksek paket fiyatları ve oyunlardaki ping yüksekliği. VDSL aboneliğimde TurkNet kullanıyorum gerek müşteri hizmetleri gerek ping süresi gayet iyiydi. Sorum şu TT fiber altyapısında TurkNet bana 1000 mbps hız sağlayabilirmi? TurkNet sitesinden kontrol ettiğimde 100 mbps fiber altyapı çıkıyor fakat Millenicom TT altyapısı ile 1000 mbps veriyor. Eğer Turknet bana TT fiber altyapıda 1000 mbps verecekse aboneliğimi taahhüt bedeli ödemeden nasıl iptal ederim.

harunzdemir

New member
Pinginiz çok mu yükseliyor 5-10 ms yükseliyorsa bu çok etkilemez fiber paket gönderimi ve alma açısından daha stabildir anlık olarak vdsl gibi dalgalanma olmaz

mafaky

Active member
Herşeyden önce TurkNet sadece kendi fiber optik şebekesini çektiği bölgelerde (şimdilik) ayda 500 TL'ye 1000 Mbps simetrik FTTH veriyor. Buna Gigafiber diyorlar. Ancak bu bölgeler, T.Telekom FTTH şebekesine göre daha sınırlı (coğrafi bağlamda). TurkNet T.Telekom altyapısından sadece 100 Mbps FTTH veya VDSL veriyor ama ironik şekilde bunların da paket fiyatı 500 TL! TurkNet'den daha da sınırlı Türksat (KabloNet) yine kendi çektiği fiber şebekelerden 1000 Mbps FTTH veriyor ama onlarda upload zannederim T.Telekom gibi 50 Mbps ile sınırlı. Ve de 1000 Mbps'lik abonelere statik IP almalarını zorunlu tutuyorlar... T.Telekom altyapısını kullanan Millenicom, Comnet, Gigaspeed (ve ana şirket TBT Net) ve muhtemelen daha birkaç ISS de 1000/50 Mbps. FTTH hizmeti vermekte. Turkcell-Superonline'nı saymıyorum.

xico

New member
Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Şuanlık TT de kalmaya devam edeceğim.

Forum Fiber KAF Panel