Vestelin hangi cihazını verdiler modelini de söyler misiniz?
Vestelin hangi cihazını verdiler modelini de söyler misiniz?
İnternette bulamadım da nasıl görünüyor çok merak ettim açıkçası. Zaten bana da o cihazla gelseler. Hemen değiştireceğim. Elimdeki cihaz onların cihazına bin basar. Sadece PPPoE'yi değiştirmelik işim var
GPON ethernet ile gelmez, ethernet ile gelen FTTB oluyor. GPON dediğimiz direk evinizin içine kadar Fiber demek. Siz 100mbit üstü alamazsınız
Gpon ethernet ile gelmez diyorsun? Evine gelen fiber kabloyu gpona girip modeme ethernet ile girmiyor musun?
Siz demişsiniz ki binaya fiber geliyor, aşağıdan eve ethernet ile geliyor. Bu GPON olmuyor, bu FTTB sistem oluyor, ve şuan FTTB sistemlere 100mbit üzeri verilmiyor.
Dostum destekliyor. Güven bana. Tek yapman gereken işlem mac clone işlemi. Onların verdiği cihazın Mac adresini Asus ya da Keenetic marka router aldığında onun içine yazıyorsun. Böylece o cihaz kısıtlamasını aşmış oluyorsun. Sakın kendini öyle kandırma. Şu an aldığın hizmeti daha kötü almış alıyorsun tek bir cihaz yüzünden. Müşteri hizmetlerinden PPPoE'ni öğren. Vlan ID: 35 MTU/MRU: 1492 gir ve Mac Clone işlemini yap tamamen kurtulmuş olacaksın. FTTB ya da GPON fark etmiyor bu konuda. FTTB ile GPON'u ayıran tek olay GPON'da ONT var ethernet'e çevirmek için FTTB'de ONT görevini de bina girişindeki cihaz yapıyor. Hiçbir farkı yok.
GPON'da ONT cihazı ethernet'e çeviriyor. Fiber'i router'a direkt sokmuyoruz. FTTB'de ya da FTTH'da simetrik 1GBPS alabilir. Cat-6 Ethernet yerine Cat-7 ya da Cat-8 Ethernet kullanması lazım hız kaybını azaltmak için. Cat-7 ve Cat-8 kablolar da aşırı pahalı.
Yahu ben şunu anlatmaya çalışıyorum, Turk Telekom vermiyor vermiyorrr
100mbps ustu hiz alamiyor isem neden 1000mbps hiz satiyor bana?
Ayi sorunu yasiyormusun galiba, vestel modemler 100mbps hizi desteklemiyor
Vestelin modemleri 100mbps ustu hizlari kaldirmiyormus.Yarin degisime gelicekler
Vestel modemler Wifi olarak 600mbit civarı, kablolu olarak da 100mbit destekliyor. Yani 100mbit üzerinde hız satılmış bir aboneye Vestel modem vermeleri saçmalık. 100e kadar tamam olur ama 100 üzerinde vestel olmaz.
WiFi'da ki 600mbps olayı tamamen veri transferi anlamını taşıyor. Sakın internet hızıyla karşılaştırmayın. Telefon ile modem arasındaki bağlantı hızıdır o.
Tamam işte sonuçta aynı şey, Wifi 5 destekli bir modem ile speed test yaparsanız,
WiFi 5 ile de 1000mbps üzeri alınıyor. İlla Wifi 6 olacak diye bir şart yok. WiFi 5 ve yukarısı yeterli
Tamam teoride öyle ama pratikte değil. Cep telefonlarımızın %99u 2x2 anten düzenine sahip. Yani WiFi 5 ile 866 mbit bağlantı kuruyorlar. Sizin 4x4 destekli telefonuz varsa alırsınız 1000 mbit üzeri
Fttb kullaniyorum, gpondan evime cat 5 ile giriyorum modeme yani.
O GPON değil işte, GPON pasif optif ağ demektir, sizin kullandığınız şey aktif fiberin direkt ethernete dönüştürülmesi.