Türktelekomun verdiği modemi router olarak kullanabilirmiyiz

mafaky

Active member
Sn. Root daha kesin cevap verecektir ama gördüğüm kadarıyla T.Telekom'un verdiği bu Archer VR1200 ADSL/VDSL Modem'in arkasında hem Gigabit WAN Ethernet Portu (mavi olan), hem de 4 adet Gigabit Ethernet Portu (sarı renkl olanı) var. Dolayısıyla bu cihazı DSL (telefon) bağlantısı kullanmadan, yani modem olarak da kullanmadan çift bantlı (2.4 GHz ve 5.0 GHz) bir wi-fi router olarak kullanmanız mümkün gibi gözükmekte.

Bkz.:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Ancak bu sayfada "kırmızı ile belirtilen" konuya da dikkat ediniz.

mafaky

Active member
Tam bu ürünle ilgili değil ama Telekom'un TP-Link üretimi olan başka ADSL/VDSL modemlerinde (örneğin bir dönem çok popüler olarak verdikleri TD-W9970'lerde) de WAN portu vardır. Üstelik o günlerde Telekom bunları satmıyordu, ya da kiralamıyordu (ya da kira söz konusuysa paket fiyatının içerisindeydi...) ve bunları abonelik bittiğinde veya fibere dönüşüm yapıldığında geri de istemiyordu. Şu anda elimde bir tane bu modelden var, bir süre sonra da 2 tane daha olacak gibi.

Son düzenleme:

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Biraz geç yazdım biliyorum ama evet, kullanabilirsiniz. Zamanında Telekom o modemi/Router'ı bana da vermişti. Ana yönlendiricimin LAN (sarı giriş) kısmından aldığım kabloyu AC1200'ün WAN (mavi giriş) kısmıns taktım. Modem arayüzünden WAN sekmesini buldum ve internet yazan sekme ayarını "access point" olarak ayarladım.

Yardım isterseniz beni etiketleyebilirsiniz.

Not: Unutmadan söylemek isterim ki bi' ara Vestel Router veriliyordu. Onun arayüzünde bu özellik vardı lakin kullanmak mümkün değildi...

Forum Fiber KAF Panel