VDSL / FİBER (Yardımınız Lazım)

drcarbon

New member
Selamlar ForumFiber üyeleri, öncelike daha önceden bu tarz bir konu açıldı mı bilmiyorum ama bu konuyu güncel cevap almak için açıyorum.

2 Ay önce oturduğum caddeye Fiber altyapı çekildi, yeni saha dolabı takıldı ve adsl den vdsl e geçiş yaptık başlangıçta 82 mbps iken şu an 70 e kadar indi ve gün geçtikçe hız azalıyor, saha dolabı oturduğumuz siteye 100 metre mesafede fakat binaya fiber trafo bağlanmasını istiyorum hangi adımları uygulamam gerekiyor?

xahve

Active member
Açık kapı, Cimer, BTK siteleri üzerinden şikayet oluşturabilirsin. Ayrıca apartmanda imza toplayıp Turk Telekom bölge müdürlüğüne verebilirsin.
Şu an nispeten hızlı VDSL kullandığın için pek sıcak bakmayacaklardır. Ama sen gene de şansını denemelisin.
(Ben de 90 mbit VDSL alıyorum, her yolu denedim ama binaya fiber getirtemedim.)

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
TurkTelekom bölge müdürlüğüne fiber internet altyapısı yapılması için apartmandan imza toplayıp bölge müdürlüğüne gönderebilirsin. Lakin hemen yapmıyorlar, en az 4-5 ay bekletiyorlar. Ufak bir bilgi: 1 Haziran itibariyle FTTH VAE kullanıcıları 1000 MBPS indirme ve 20 MBPS yükleme hızına ulaşacak.

Timucin

Moderator
Moderator
Saygıdeğer Adminim Türk Telekom'un Ceo'su üzerinden üst düzey yetkili ile görüştük simetrik paketler hakkında. Simetrik paketler de ileride sunulacakmış bu bilgiyi de vermek isterim. Maliyeti yüksek olduğu için asimetrik ve simetrik olmak üzere iki tip ayıracaklarmış. Kullanıcının tercihine bırakılacakmış tamamen.

Timucin

Moderator
Moderator

xahve

Active member
Çok yalancılar. VDSL hatlara 100 down verirken her şey normal, ama upload olunca 10 bile vermiyorlar.Şu an teknik olarak hepimiz VDSL üzerinden 20-30 hatta 40 upload alabiliriz. Maliyeti falan da yok, zaten upload tarafında bantgenişliği tamamen boş duruyor. Tam bir yalancılar.

Timucin

Moderator
Moderator
+1
Zaten devletin operatörü. Devlet her zaman özel sektörden zengindir. Türknet özel olmasına rağmen Türk Telekom'dan daha ucuza ve daha hızlı internet veriyor. Türk Telekom'dan hizmet aldığım için söyleyeceğim beğendiğim tarafları yurtdışı pingleri diğer isp'lere göre çok düşük, stabil ve IPv4'de CGNat olmaması. Zaten upload 20mbps ve üzeri hızlardan sonra yüksek bantgenişliği olarak tanım kazanıyor. 8mbps upload falan çağdışı kalıyor.
Sağolsunlar, Oger Telecom'un Türk Telekom'a verdiği zararın etkilerini hala kullanıcı olarak bizleri etkiliyor 🤷‍♂️.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

Timucin

Moderator
Moderator

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

Timucin

Moderator
Moderator