vdsl modem önerisi Turktelekom

Fan boyluğa gerek yok.
selamatle
Fiyat/performans ' a gerek var.

sadece wi-fi 6 olması bile kenetici ezer.

ÖzellikKeenetic (Wi-Fi 5)TP-Link (Wi-Fi 6)
Wi-Fi StandardıWi-Fi 5 (802.11ac)Wi-Fi 6 (802.11ax)
ModelAC1200AX1800
Fiyat2600 TL1600 TL

🧠 Değerlendirme:​

• Wi-Fi Standardı: Wi-Fi 6 (TP-Link) daha yeni ve daha hızlı, aynı zamanda daha verimli ağ yönetimi sunar.
  • Model Hızı: AX1800, AC1200'e göre daha yüksek teorik hızlara ulaşabilir.
  • Fiyat: TP-Link daha uygun fiyatlı olmasına rağmen daha yeni teknoloji sunuyor.

🔍 Sonuç:​

TP-Link AX1800 modeli, hem daha yeni Wi-Fi 6 teknolojisine sahip hem de daha uygun fiyatlı. Eğer evinizde çok cihaz varsa veya daha iyi performans istiyorsanız TP-Link mantıklı bir tercih olabilir. Ancak Keenetic'in yazılım özellikleri, arayüzü ve güvenlik seçenekleri bazı kullanıcılar için daha cazip olabilir.

Kaynak
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

1754044931826.png
Bonus

2024
1
H1601
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Ekli dosyalar

• 1754044879025.png
    1754044879025.png
    123.6 KB · Görüntüleme: 5

Timucin

Moderator
Moderator
Fanboyluğa gerek yok demişsiniz ancak adım adım size kim önde söyleyim. Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı işliyor :). Keenetic Extra DSL AC1200 ile TP-Link VX18 (VX231'de aynı donanıma sahip VX18 ile) modemleri kıyaslayacağım.

1. Keenetic'in yazılımı, Türk Telekom'dan aldığınız TP-Link'ten daha kapsamlı ve kullanıcı istediği ayarı yapabiliyor. Yazılım konusunda Keenetic önde.

2. Keenetic'de dış anten var, TP-Link'te dahili anten var çekim gücünde baştan farklılık var. Keenetic önde.
ChatGPT'den aldığınız cevabı yapıştırmışsınız. AX1800 ile AC1200 arasında aman aman fark bulunmuyor. Evinizde 100mbps internet hızı olsun diyelim ikisi de aynı pingi sunacak aynı hızı sunacak. AC, AX, BE WiFi teknolojileri VDSL altyapıda pek bir önemi yok. Bu teknolojiler GPON altyapıda 500-1000mbps kullandığınızda kendisini belli ediyor. Kapsam gücünden dolayı Keenetic, WiFi teknolojisi olarak TP-Link önde.

3. TP-Link VX231 ile Keenetic Extra DSL'in işlemcisini kıyasladığımda Keenetic MediaTek MT7511 işlemci kullanıyor (2 çekirdek 1GHz gücünde), TP-Link ise Entropic EN7516GT işlemcisini kullanıyor (1 çekirdek 900MHz gücünde). Türk Telekom sitesinde çift çekirdek demesinin sebebi VDSL çipi farklı router çipi farklı olmasıdır. Ben içindeki router çipinden bahsediyorum. Donanım olarak Keenetic açık ara önde.

cpu ram aşırı yüksek kullanıcıda ihtiyaç olur.

Wi-Fi 5 vs Wi-Fi 6​

ÖzellikWi-Fi 5 (802.11ac)Wi-Fi 6 (802.11ax)
Frekans Bandı5 GHz2.4 GHz + 5 GHz
Duvar GeçişiZayıf (5 GHz daha az geçirgen)Daha iyi (2.4 GHz ile daha iyi geçiş)
Sinyal GücüOrtaDaha güçlü ve verimli
Yoğunlukta PerformansZayıflarOFDMA ile daha stabil

• Wi-Fi 6, hem 2.4 GHz hem 5 GHz kullanabildiği için duvar geçişinde daha esnektir. Özellikle 2.4 GHz bandı, daha düşük hızda olsa da duvarları daha kolay aşar

📶 Cihaz Yoğunluğu ve Verimlilik​

• Wi-Fi 6, OFDMA ve gelişmiş MU-MIMO teknolojileri sayesinde aynı anda çok daha fazla cihazla daha verimli iletişim kurabilir.
    • Wi-Fi 5, MU-MIMO destekler ama sadece downlink (modemden cihaza) yönünde çalışır. Wi-Fi 6 ise hem uplink hem downlink destekler.

nvidia givi keentic gibi fanboyluğa gerek yok.

duvardan daha iyi geçen daha ucuza wi-fi 6 alırım daha iyi
1000 lirayıda ekliyim

Timucin

Moderator
Moderator
CPU ve Ram aşırı yüksek kullanıcıda ihtiyaç olur diye bir şey yok. İnternet paketlerini iyi yönetebilmesi için donanımın güçlü olması gerekir. Donanım kötüyse üzerinde AX olsun hiçbir verim alamazsın. Eğer CPU ve Ram düşük olursa Ping olur, Jitter olur, hız düşmesi olur. AX veya AC olmasının hiçbir önemi yok VDSL kullanıcısı için. Duvardan AC, AX ve BE eşit geçiyor çünkü 5GHz sinyal. Sinyal frekansın 2.4GHz olursa duvardan daha iyi geçer ve daha uzun menzil olur anteni dışarıda olursa menzil uzar. Ben deneyimlerimi aktarıyorum size. Siz bana ChatGPT'nin cevabıyla cevap veriyorsunuz. Ben marka fanboyu veya takıntılı değilim sizin gibi. Kendimde Keenetic değil Asus RT-AX86U kullanıyorum ve evimde 1GBPS hız var, VDSL varken bende Asus DSL-AC68U'da kullandım, Airties, ZTE, Zyxel, TP-Link kullandım. BE hariç her teknolojiyi deneyimledim modemlerde. AC ile AX arasında hiçbir fark yok VDSL kullanıcısı için konuşuyorum. Asus RT-AX86U'da AX frekansta iPhone 13 Pro ile yaptığım hız testindeki sonuç ile iPhone 15 Pro arasında yaptığım hız sonucunun arasında bile 200mbps oynuyor ortalama aynı evde yapmama rağmen. Her şey router'da değil kullandığınız cihazın donanımıyla da alakalı.

Forum Fiber KAF Panel