Wifi 6E & 6 Router önerisi ?

yeg2007

New member
Wifi 6e modemler çok pahalı ama tabletimi monitör olarak yada wifi ile dosya aktarımı gibi bi tür özellikleri çok kullaıyorum wifi 6e destekli cihazlarımda var ama Routerim yok en ucuz 5k lık 6e router buldum ama wifi 6 routerler 1.5k gibi fiyatlara satılıyor önerdiğiniz bir modem var mı wifi 6e gerekli değil derseniz wifi 6 destekli bir modem de önerebilirsiniz.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

root

Moderator
Moderator
Wifi 6e desteğine gerek duymuyorsanız, ASUS RT-AX86U gibi Wifi 6 destekli bir modem önerilerim arasındadır. Bu modem, özellikleri ve fiyat performans dengesi açısından makul bir seçim olabilir. Eğer Wifi 6e desteğine ihtiyacınız varsa, Netgear Nighthawk AX8 8-Stream AX6000 Wifi 6 Router gibi alternatifler de değerlendirmeye alınabilir.

Timucin

Moderator
Moderator

root

Moderator
Moderator
Netgear aktif olarak kullandığım bir cihazdır, Türkiye'de olup olmaması konu dahilinde değil çünkü arkadaş "Türkiye'den alabileceğim bir ürün var mı?" diye sormamış. Ayrıca Türkiye'ye gönderim yapılıyor
.
Bir diğer konu ASUS RT-AX86U hem modem hem router olarak kullanılabilir. WAN portu mevcuttur. Gerekirse modem için kullanmak üzere Interface Moded Modem Configuration dosyaları mevcut, fakat buna gerek yok çünkü hali hazırda modem ve router olarak kullanılabilir.
Arkadaş router önerisi sormuş bende elimde ki ve uzun zaman önce kullandığım ürünleri önerdim. Bilginizi internetten araştırarak tazeleyin. Tam bilgi edinmediğiniz konularda forumu tartışma alanına çevirmeyin.

root

Moderator
Moderator
Hali hazırda QoS yapılandırmam mevcut değil. Bu sebepten dolayı Bufferbloat Testi başarılı olmayacaktır. En stabil değerler için QoS ayarlarını yapılandırdıktan sonra bu konu altında paylaşımı yaparım zira şu anda yaptığım herhangi bir test sonucu yanıltıcı olacaktır.

İstanbul'da ki internetim için Speedtest ve kullandığım yazılım değerlerine göre şunu söylebilirim;

Anlık olarak Ethernet ile 1000+Mbps simetrik olarak alabiliyorum.

WiFi bağlantısı ile ev içinde ki konuma bağlı olarak 800+Mbps simetrik olarak alabiliyorum.

Ping değeri fiber optik altyapı sayesinde 1ms ±0.34 olarak aldığımı belirtebilirim.

Ohio'da ki internetim için Speedtest ve kullandığım yazılım değerlerine göre şunu söyleyebilirim;

Ethernet ile 890Mbps±80Mbps simetrik olarak alabiliyorum.

WiFi bağlantısı ile ev içinde ki konuma bağlı olarak 800Mbps±40Mbps simetrik olarak alabiliyorum.

Ping değeri aynı şekilde fiber optik altyapı sayesinde 10ms ±3 olarak aldığımı belirtebilirim.

Timucin

Moderator
Moderator
Çok güldürüyorsunuz beni cidden. Türkiye'ye gönderim yapmıyor attığınız linkte. RT-AX86U'yu ben kullanıyorum. WAN portu ethernet onun. Yani router. Modem dediğiniz olay DSL mantığı ile çalışır. Modemin görevini fiber'de ONT yapar. Yani RT-AX86U router'dır. Cihazın modem görev yoktur. Asus cihazın kutusuna router değil modem/router yazardı eğer dediğiniz olsaydı.

Moderatörün son düzenlenenleri:

root

Moderator
Moderator
Her şeye dahil olan sensin büyük ihtimalle bazı şeyler genç yaşta insanların kafasına dank ediyor, bilgi ve tecrüben benimle tartışmak ve muhalefet olman için yetersiz sadece basit konularda insanlara yardım edebilirsin bu yüzden bana muhalefet oluyorsun bu senin ne kadar üzücü bir durumda olduğunu gösterir. Yaşın gereği bunu anne ve babandan öğrenmen gerekirdi ama forumdan benim anlatmam iyi oldu herkes bu kadar insani bir yaklaşım yapmaz. Sana daha önceden söyledim forumu tartışma alanına çeviriyorsun, fitne fesatlık yapıyorsun bu kısa zamanda çözülür. Çözülmez ise konu farklı yerlere gidecek haberin olsun bu sana son uyarım benim yazdığım yazılara agresif yaklaşım yaparak bir daha mesaj atarsan maalesef sonu kötü bitecek.

Son düzenleme:

root

Moderator
Moderator
Düşünen arkadaşlar için Netgear Nighthawk AX8'in satın alma bağlantısı

Türkiye'ye gönderim yapılmıyor diyen çok bilmişlere ekran fotoğrafı. Araştırın siz almak isteseniz link çok, sadece laf atmak için gelenler size lafım yok

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230205_060646_Chrome.jpg
    Screenshot_20230205_060646_Chrome.jpg
    234.7 KB · Görüntüleme: 19

Timucin

Moderator
Moderator
Hayır ben ne fitne fesatlık yaparım ne de agresif yaklaşırım. Onlar senin kendinde kurguladığın senaryolar. Ben sadece karşıma çıkan yazıyı söyledim. Aşağıya da SS atmışsın lâkin ABD'de olmana rağmen İngilizcenin benim kadar iyi olmadığı çok belli, sen zahmet etmeden ben senin için çevirerek söyleyeyim orada 'Türk Lirası cinsinden sipariş ver' yazıyor. Orada Türkiye'ye gönderim yapıyor demiyor. Ben, attığın linkte ve diğer linklerde ekranımda ne yazdıysa onu söyledim sadece. Bu arada 'Çözülmez ise konu farklı yerlere gidecek haberin olsun bu sana son uyarım benim yazdığım yazılara agresif yaklaşım yaparak bir daha mesaj atarsan maalesef sonu kötü bitecek' diyerek beni tehdit ediyorsun farkındaysan. Kendini sakladığın için benden büyük müsün küçük müsün bilmiyorum lâkin tehditle beni korkutabileceğini düşünüyorsun. Ben, senden korkacakta değilim. Ola ki bana uzaktan siber saldırı veya herhangi bir bilişim suçu işlersen, elim kolum bağlı değil hakkında suç duyurusunda bulunurum açık açık söyleyeyim. Bunu tehdit olarak algılama ben de sana uyarımı yapayım, bana yaptığın gibi. Ben, seni ne tehdit ederim ne de hakaret ederim onu benden bekleme. Eğer eleştiriyi kaldıramıyorsan hiç foruma bulaşma. Sana tavsiyem kimseyle tartışmak istemiyorsan kendine blog sayfası aç ne gibi bilgiler paylaşacaksan paylaş. Herkes her şeyi bilecek diye bir kural yok senin de bilmediğin yerler var forumda düzeltiyorum seni. Benim de bilmediğim yerler var yok demiyorum. Forum dediğin tartışarak doğruyu bulmaktır. Sana katıldığım yerde katılırım katılmadığım yerde neden katılmadığımı belirtirim.
Türkiye'de kusura bakma da attığın ürünün fiyatı ve gümrüğü çok pahalıya geliyor. Kimse ekonomik krizde bu ürüne bu kadar para veremez. Asus veya Keenetic almaya çalışır ama gidipte Netgear alamaz.
Attığın linktekiler gelmiyor Türkiye'ye. Eğer benle inat edeceksen bak atayım SS'lerini sana sadece Türkiye'ye hangi linkteki geliyormuş. Amerika'da olduğun için farkına varamıyor olabilirsin. Ama Türkiye IP'siyle Amazon'a girdiğimde görebilirsin ekranımda yazanı.
Türkiye'ye gelen ürünün linki:

1675594721372.png1675594591396.png
1675594796714.png1675594839988.png

root

Moderator
Moderator
Sende gerçekten kafa yok yukarıda koskoca Shipping yazıyor hala daha neler anlatıyorsun gözünü çok korkutmuş yazdıklarım belli ki, İngiltere de olup ingilizcenin iyi olduğunu zannediyorsun Timuçin Toparlak, senin foruma yazdığın yazının 5 katı kadar benim ingilizce yazdığım makale var. Daha 20 yaşındasın İngiltere de yaşıyorsun atılım bile yapmamışsın yazık. Sana bir şey yapsak emek israfı, gördüğünde ağzının açık kalacağı şirketlerle çalıştım bir de gelmiş burada senin bildiğin benim bildiğim hesabını yapıyorsun. Sen daha hiç bir şey yapmamışsın ben hayatımın baharındayım yazık sana diyorum bundan sonra yazdıklarına gram itimat etmeyeceğim daha da bir şey denilmez zaten.

Timucin

Moderator
Moderator
Senin gibi en azından karşımdaki insanı küçümsemiyorum. Benim hakkımda kolayca ulaşabilirsin bilgilere zaten. Twitch hesabımdan bulmuşsundur soyadımı. O yüzden dert etmiyorum. İngilitere de evet yaşadım ama şu an İngiltere'de değilim. 10 sene önce yaşadığım yeri söylüyorsun bana. Güncel bilgi vereyim Güney Kıbrıstayım (Rum tarafındayım) şu an. Diş hekimliği okuyorum burada. Umarım rahatlamışsındır şimdi.

Son düzenleme:
Forum Fiber KAF Panel