(Yardım) oynadığım oyun portlarını nasıl bulabilirim?

qWsax

New member
Merhabalar, Knight Online oynuyorum, ve port yönlendirmesini yapmak istiyorum. CMD'den netstat -a yaptığımda tek TCP 15001 portu görünüyor, ekstra bir şey görünmüyor. Sadece TCP 15001 portu mu var, ekstra göremediğim bir şeyler var mıdır?

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Sanırım knight online serveri sağlayan yerden oynuyorsun. PVP deniyor buna. Bu sağlayıcıya ulaşıp portları sorabilir ve ağında açabilirsin. İlla portları inceleyeceğim diyorsan wireshark ve fidler uygulaması ile yakalayabilirsin.

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Evet olabilir bu iki portu bilgisayarının ip'sini sabitleyip gelen ve giden yönde açabilrisin. Unutma ki güvenlik açığı oluşuyor. Antivirüsün varsa ona da rule olarak eklemen gerekiyor :)

Dip Not: port test sitelerinde yayın yapan servis olamadığı için açık veya kapalı testini yapamayabilirsin.

qWsax

New member
(192.168.1.3 IP'e sabitledim bilgisayarı ve statik IP kullanıyorum) Böyle ayarladım modemde. Bilgisayarın firewall'ını devre dışı bırakıp inbound ve outbound kurallara 15001 TCP ve UDP olarak açtım. Dediğiniz gibi internet sitelerinde port check'den kapalı gozukuyor . Muhtemelen açılmıştır. Remote host, oyunun bağlı olduğu sunucu IP'i yazdım

Ekli dosyalar

• 15001.png
    15001.png
    57.3 KB · Görüntüleme: 4

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Windows firewali devre dışı bıraktığında zaten tüm kurallar geçersiz olur tüm istekleri kabul eder. Firewali aktifleştirmen yeterli kural eklemişsin zaten. Firewall kapalı olması biraz local ağda güvenliği zafiyete çeviriyor.

byzuzayli

Member
8888 | UDP/UDP | UDP Backport
10020 | TCP/UDP | Karus Connections
10030 | TCP/UDP | Elmorad Connections
10040 | TCP/UDP | Battlefield Connections
15000 | TCP/UDP | Listening Port
15001 | TCP/UDP | Login Server
15100 | TCP/UDP | Game Server

bu portlara denk geldim. server kendi makinanda ise serverı açman gerekir. serverı açtığında port dinleme moduna geçer, o zaman portlar açık olarak görünür.
ayrıca server windows ise burdan gelen ve giden kurallara ekleyip izin vermen gerekir portlara tek tek. ben genelde örn. 15100 tcp açıyorum sonra 15100 udp açıyorum her port için gelen giden toplam 4 kural ekliyorum.
1724254225722.png

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

ben bu siteyi kullanıyorum. birden fazla port taraması için ideal. tabi ip adresini statik olarak varsayıyoruz.

şuan senin portlar kapalı olarak görünüyor

1724254160666.png

qWsax

New member
Tenda HG9 kullanıyorum modem olarak. Superonline kullanmıyorum. Yerel internet (AtlantisNet) firması kendi altyapısından hizmet veriyor, çok iyi bir firma :) Modem bu tarz.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

APC daha performanslı olarak okumuştum birkaç makalede. ONT cihazını teslim aldığımda UPC ucunu APC'ye çevirmelerini isteyeceğim ve ona göre ONT cihazını isteyeceğim. Sizin öneriniz nedir?

Ekli dosyalar

• 1500x1500_thumb_st02946bl.jpg
    1500x1500_thumb_st02946bl.jpg
    38.9 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:

qWsax

New member
Atlantis net bu konuda çok iyi bir destek ekibine sahip. Zaten kendi router'ımı alacağım zaman değiştirme durumunu sordugumda yardımcı olacaklarını söylemişlerdi.

APC yaptılar :) Bir tek ONT cihazı kullanılmış olarak gelmiş. Önerdiğiniz bir ONT cihazı var mı? Fiyati uygunsa, Kendime ait 0 ONT cihazı alabilirim :)

Huawei EchoLife HG8010H V2 cihazini taktilar, Superonline modem verildi.

Son olarak, ONT cihazının birçok önemi var mı?

@mertkuskapan Müsait zamanda bakar mısınız :)

Ekli dosyalar

• jpg.png
    jpg.png
    248.6 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Forum Fiber KAF Panel