ZTE H168A Yüksek CRC Hatası

teknohacker

New member
ZTE H168A modemiyle çok fazla CRC hatası alıyorum. Download hızım birden 2 MB/sn'lere kadar düşüyor. Yardımcı olabilecek var mı?

erengore

Moderator
Moderator
@teknohacker CRC hatası genelde kablolamayla ilgilidir. İç tesisatınızı kontrol ettirebilirsiniz. Bu modemi kullanan pek çok tanıdığım oldu. Modeme has bir şey değil. Az da olsa payı olabilir ama dediğiniz gibi öyle birden uçup gidecek kadar olmaz.

teknohacker

New member
Her 48 saat sonrası 2141241413512 bu tür sayılarda CRC hatası alıyorum ve Download hızım 2 Mb/sn'den fazla olmuyor. Konu için birden fazla arıza kaydı açsam da Telekom yazılım güncelle diyor. Fakat modemin güncel yazılımı yok ve kullandığım internet firması kopma olmadığı için modemi değiştirmiyor.

erengore

Moderator
Moderator
@teknohacker Acaba bir yerden farklı bir modem alıp dener misin? Olursa aynı şey hat kaynaklıdır. Olmazsa modem kaynaklıdır. Direkt anlamış olursun.

teknohacker

New member
Kardeşim şimdi ben evde 2'li mesh+router kullanıyorum ve bunlara harcadığım para şu anki piyasa fiyatı ile 2200 TL harcadım ve şu anlık daha fazla harcamak istemiyorum müşteri temsilcisine konuyu nasıl anlatsam değiştirirler modemi?

Moderatörün son düzenlenenleri:

erengore

Moderator
Moderator
Zannetmiyorum değiştireceklerini.

Modeminin port'ları tozlanmış mı bir bakar mısın? Tozlu ve kirliyse temizleyin güzelce.

teknohacker

New member
Konuyu Güncellemek istedim pazartesi arıza kaydı açmıstım cumartesi gelip modemi deyiştirdiler ve 1 2 aylik dene sorun sorun çıkarsa tekrar başka bir model ile deyiştiriz dediler 1 ay bakacam inşallah sorun çıkmaz

Forum Fiber KAF Panel