Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir tane Router almak istiyorum. Türk Telekom'dan 1GBPS hattım var, daireme kadar Gpon altyapı var. Bu routerı kestirdim gözüme, nasıl iyi midir?
ZYXEL NBG-7510 574MBPS-1201MBPS DUAL-BANT Wi-Fi 6 ROUTER
Hocam bu Asus RT-AX1800U da mac clone gereklimi? Cünkü gerekliyse nasıl yapıldıyını bilmiyorumda ondan soruyorum.
Şuan Zyxel DX 3301-TO kullanıyorum,onda gerek değil di. Asus geldikten sonra satıcam onu
Her bölge de Mac clone işlemi yapmana gerek yok. Telekom'un verdiği router'ı çıkarıp Zyxel'de Wan kurulumu yaptığında IP alıyorsan MAC Clone'suz Asusta'da alırsın IP.
Kurulum esnasında Wan ayarlarından PPPoE bilgini gireceksin (@ttnet olan bilgi yani). VLAN ID'yi 35 olarak gireceksin (Bazı bölgelerde 514 olarak giriliyor ama çok az yerde geçerli bu). MAC Clone yapmakta bir o kadarda basit sana Telekom'un verdiği router'ın altında yazan mac adresini Asus router'a yazacaksın ve 'Mac kopyası' tuşuna basmadan uygula diyeceksin en altta. O zaman internete çıkmış oluyorsun.