Muhammet Tunçay
New member
Vodafone h300s modem satın aldım ve elimdeki eski modemi kablosuz ağın kapsama alanını arttırmak için kullanmak istiyorum. Mümkün müdür? Yapan varsa nasıl yapabilirim yardımcı olurlarsa sevinirim.
Elindeki eski modem'i yeni aldığın modem'in arkasına ethernet kablosuyla takıp kullanabilirsin diye düşünüyorum. Eski modem'in içine girip IP adresini yani 192.168.1.1 olan kısmı yeni aldığın modemle aynı olmasın ona dikkat et ve onu değiştir. Eski modeminde ip adresi 192.168.1.1 ise onu 192.168.2.1 veya 192.168.3.1 diye örnek olarak bir ip ata. İkinci aşamada ise eski modeminde Wan ayarlarına gir PPPoE kısmını Otomatik IP'ye (Zyxel modemlerde IPoE olacak geçiyor) al. Köprü modu yapma. Böyle sorunsuz olarak iki cihazını kullanabilirsin. WiFi ile nasıl birleştireceğini bilmiyorum.
Hallettim. Önce ethernet kablosuyla bilgisayara bağlayıp dediğin gibi IP adresini değiştirdim çünkü aynı ikisi de. Sonra Kablosuz adını ve şifresini değiştirdim. Wan ayarlarında herhangi bir şey yapmadım ama şuan kullanabiliyorum.
Sorununuz düzeldi mi? Bir sorun yok değil mi? Ben otomatik ip demişim. Zyxel'i youtube'dan baktım IPoE olarak geçiyormuş otomatik ip kısmı.
Evet düzeldi. Hatta kablosuz haricinde eski modemimden ethernet kablosuyla bilgisayara da internet verebiliyorum. Teşekkür ederim.
Aslında Wi-Fi özelliğini de kullanabilirsiniz. Wan ayarlarından IPoE olarak ayarlayın bir de öyle deneyin. Olmazsa şu anki kullandığınız ayarlara geri dönersiniz.
Kullanabiliyorum zaten. Haricinde demiştim. Hem kablolu hem kablosuz kullanıyorum şuan.
Çok sevindim dostum. Sormak istediğin bir şey olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.