ferhatdurdu
Active member
tp link re705x wifi güçlendirici router
Ondan daha iyisi olan Wi-fi 6E destekli. Düz 6 da 5 gibi 5 ghz bandı üzerinden. Farkı ise wifi 5 80 mhz, 6 ise 160 mhz 5 ghz bandını destekliyor. 6e ve 7 ise 6 ghz bandını destekliyor (ancak 5 ile 6'nın arasındaki tek fark MHz değil. OFDMA'ye geçiş gibi ciddi farklar var. 6 ile 6E arasındaki tek fark ise 6GHz olması. Yani hiçbir fark yok üç band olması dışında). Wi-Fi 7'de ise 5GBPS gibi değerler almak mümkündür. O ise 320MHz'dir.
Zaten WiFi-5, WiFi-6, WiFi-6E gibi bağlantılar 5GHz sinyali üzerinden verir. Siz şu an zaten AX bağlantısı üzerinden yani WiFi-6 üzerinden bağlantı sağlıyorsunuz.
WiFi-7 diyorsunuz da bağlanacak cihazın da WiFi-7'yi destekleyecek WiFi kartı olmak zorunda. Router'da WiFi-7 olsun bağlanacak cihazın maksimum desteği atıyorum WiFi-6 ise WiFi-6 ile bağlanacak.
Sadece Wi-Fi sürümlerinin özelliklerini anlatmak istemiştim.
QoS Cake özelliğini hızınıza göre yapacaksınız. Download hızınızı 940mbps ise 930mbps upload hızınız 60mbps ise onu 55mbps yazın örneğin o zaman olacaktır. Merlin firmware'i kurduktan sonra fabrika ayarlarına çevirmek gerekiyordu arayüzünden. Çevirmediyseniz tam olarak Merlin başarılı çalışmıyor.
WAN Packet Overhead olan yerde 18 yerine 0 ve MPU değerine 0 olarak girer misiniz? Bende herhangi bir sorun yok.
yaptım gene aynı ne yapacağım
Ona bir şey diyemem. Bende herhangi bir sorun yok. Pro olan firmware'inde kaynaklı sorun olabilir.
sen kullanıyormusun qos
Evet. Yazdığım hız değerlerimi tam veriyor.
Wi-fi'da mı bu hızları alıyorsunuz? 2.4 ghz ve 5 ghz bantlarını ayırdınız mı peki?
O pirelli modem çağ dışı ve g-pon aboneliğinde iş görmez. Hatta 75-100 mbsn arasında dahi görmeyebilir.
hayır kabloda
Zaten yıllardır kutusunda ve atıl bir vaziyette duruyor.İşine yarayan birisi olursa vermek anlamında yazdım onu da.
@ Papirus :