Bahsettiğiniz 2 LAN (Gigabit) Portlu ONT'nin tek bir fiber girişi olduğunu peşinen varsaymak lazım. Aslında FTTH kabloda birden fazla yüksek(çe) hızlı (diyelim 1 Gbps'lik) fiber hattı teknik olarak çalışabilir ama T.Telekom böyle bir uygulamayı bidiğim kadarıyla herkese yapmamakta (galiba birkaç istisnası var; bir tanesi de Mert Kuşkapan'da...).
ONT de tek fiber kablo girişi ve 4 tane GE LAN girişi mevcut
Evet download olarak kaldırır lakin simetrik 1GBPS ise upload tarafında 1GBPS üstüne çıkmayacağı için limite takılacaksınız.
upload 50 ye 50 toplam 100mbps bant genişliği kullanacak upload tarafında,normalde switch kullanıyordum tek lan portundan switche bağlayıp routerları da switche bağlıyordum wan portlarından ancak aynı anda kullanım yapılınca pingler şişiyor hız düşüyor bu şekilde.ONT den direk ayrı lan portlarına bağlantı yaparsam da bu sorunu yaşar mıyım? 4 adet LAN portlu ONT buldum bir yerden olt ye uygun şekilde çalışabilecek ancak switche göre bir fark olmayacaksa almayacağım o yüzden böyle bir soru sordum
ONT'yi dışarıdan bulduysanız onu kendiniz çalıştıramazsınız ve kullanamazsınız. Türk Telekom ekiplerinin gelip size kendi ellerinde varsa takmaları gerekiyor. 4 adet LAN portlu Nokia G-240G-C ONT kullanıyorum bende ama dual wan kullanmıyorum bilerek çünkü ne gibi sorunlar yaratacağını biliyorum. Mikrotik'i konfigüre etmesini biliyorsanız hız düşmez ve ping yükselmez. Ama şunu da eklemeden geçemeyeceğim. Sizin dual wan yapmanız bütün sitelerde 2GBPS indirme yapmanızı sağlamayacak. Dual WAN'ı destekleyen her site ve sunucu bulunmuyor. Örneğin YouTube, online bankaların uygulamaları ve ödeme sistemleri falan çift IP ile girişi desteklemiyor ve size sürekli problem çıkaracağını da vurgulamak isterim. Ayrı ayrı kullanmak en mantıklı çözüm olacaktır sizin açınızdan ve bant genişliğinizi de etkilemeyeceğini de bildirmek isterim. Etkilese de maksimum download tarafında 200mbps kaybınız olur, o da tahmini olarak.
Zannederim bu 4 LAN Çıkışlı ONT (siz ilk mesajda 2 LAN dediğiniz için ben cevabımı ona göre baz etmiştim...), Sn. Mert Kuşkapan'daki. Size o da sağlıklı bilgi verebilir (buralarda ise...).
Evet, mecburen öyle olacaktır!... Bundan (Türk telekom'a, onlarınkileri kullanmayacaksanız bile ayrı ayrı HGW=Fiber Modem kira bedeli ödeme) kaçış olamıyor...
bi de ben mevcutta ttnet fiber kullanıyorum ama faturada modem kirası şeklinde bi ücret çıkmıyor şuanda. bu modem kirası yeni abonelerdenmi alınıyor. ttnet fiber. tivibu ve (voip) ev telefonu şeklinde kullanıyorum
Eğer gene TTNet (Türk Telekom) VDSL abonesi olup da buradan TTNet Fibernet'e dönüşüm yaptıysanız o zaman HGW(=Fiber Modem) kirası ödenmiyor. Bunun dışında TTNet faturalarda "modem kirası" diye ayrı bir kalem açıyor mu; onu bilmiyorum. Ben Türk Telekom altyapısından hizmet veren PoyrazNet isimli alternatif ISS'den 2. hattımı kullanıyorum ve aylık 10 TL kira ödüyorum ama faturalarda bu ayrıca bir kalem olarak belirtilmiyor;internet hizmeti bedeli içinde. Velakin bu hattaki Sabit IP bedeli ayrı bir kalemde gösteriliyor... . 1. Hattım TTNet'de ama VDSL'den dönüşümlü.Dolayısı ile modem kirası yok. Ancak bu FTTH hatta tanımlı ve artık VoIP olarak çalışan bir de sabit hattım var. Bu sabit hattın faturası ayrı geliyor.
Pardon, yanılmışım. 2. Hat dediğim PoyrazNet faturalarında Modem Kirası ayrıca bir kalem olarak belirtilmekte.
benim bi sorum daha var 2019 da vdsl den fibere geçişim oldu taşındığımız için. taşındığımz yerde hattımız açıldı ama benim vdsl kullanıyorken sabit telefon hattı hariç bi de ttnetten voip numaram vardı onu kapattılar taşındığım yere gelmedi bu numara. tüm heryere itiraz ettim ama olumlu cevap alamadım bunun başka bi çözümü olur mu. bu voip hattımın heryöne 100dk. aylık ücreti 5tl ydi
Ont adını paylaşırsanız ona göre bir araştırma yapmak isterim.

iyi akşamlar. ben tivibu ve ev telefonunu kapattırma kararı aldım. ev telefonu ve internet 2006 yılı öncesinden alınmıştı ev telefonu almak zorunluydu internet için. ev telefonu müşteri hizmetlerini arayıp kapattırmak istediğimi söyledim. internet de kapanır dediler. bende şimdilik kalsın dedim. ev telefonu ile internet faturası ayrı gemekte. bu durumda nasıl çözüm bulabiliriz. bide edevlette sabit hat fesih etme menüsü var. edevletten fesih ettirsem internetde kapanır mı
E-devlet sadece fax göndermek yerine hizmet iptali için bir seçenek. Protokol ve sözleşmenizi bilmiyorum, şu an ki tarifenizi bilmiyorum. Telekom'a gidin ve yüz yüze iptal ettirmek istediğinizi söyleyin. Olmaz derlerse, sözleşmeyi görmek istiyorum diye diretin. Sözleşmede ikisi bir arada kullanılmak zorunda diye bir madde yok ise iptal ettirin. Eğer varsa yeni sözleşme istiyorum dersiniz.
Maalesef aynı dert bende de vardı. Devrenin tamamen kapanıp yeni başvuru yapılması gerekiyor