Dostlar selamlar,
Problemimin videosu:
Mert'in tavsiye ve incelemeleri üzerine Keenetic extra dsl aldım.
Ancak Apple cihazlarımın bağlantısı sürekli düzensiz. Android cihazlar, akıllı ampüller, yazıcılar vs.'de problem olmuyor, onlar genellikle kararlı gibi. Sadece Macbook ve iPhone'larda bunu yaşıyorum. Video konferanslarda sürekli "bağlantınız düzensiz" uyarısı alıyorum.
Evim dubleks. Genellikle modem tam olarak 2 metre aşağımda bulunuyor, neredeyse aynı hizadayız, arada sadece tavan/zemin var. Ama bu farketmez, modemle aynı odadayken de bu kararsızlık var. Üstelik üst kattayken aynı konumdan bağlanan yazici, ampül, android cihazlar sıkıntı yaşamadığını defalarca test ettim.
Kararsızlık dediğim bağlantı göstergesi şu şekilde:
2.4 ghz'de: 6mbit ile 144 mbit arasında sürekli gidip gidip geliyor.
5 ghz'de: 500mbit ile 867mbit arasında sürekli gidip geliyor.
Neden böyle bir şey yaşıyor olabilirim? Cihazı iade etmeyi düşünüyorum çünkü aslında üst katta biraz daha iyi bağlantı alabilmek için bu modeme geçmiştim.
Mesh almak bir fikir ancak onda da aynı sorunu yaşamayacağımın bir garantisi yok. Çünkü hali hazırda üst katta bir wifi-extender var ve onun üzerinden bağlandığımda da kararsızlık var. Problemin bir şekilde apple-keenetic uyumsuzluğundan kaynaklandığını düşünüyorum, klasik tüm sorun giderme adımlarını denedim.
Yoksa bu bir problem değil mi? Müşteri hizmetlerindeki temsilci, "bakın bu mavi sinyal barları normal yani modeminiz güzel çekiyor, ama yanındaki bu dalgalanmanın olmaması gerekiyor" dediği için ona odaklandım ben.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Problemimin videosu:
Mert'in tavsiye ve incelemeleri üzerine Keenetic extra dsl aldım.
Ancak Apple cihazlarımın bağlantısı sürekli düzensiz. Android cihazlar, akıllı ampüller, yazıcılar vs.'de problem olmuyor, onlar genellikle kararlı gibi. Sadece Macbook ve iPhone'larda bunu yaşıyorum. Video konferanslarda sürekli "bağlantınız düzensiz" uyarısı alıyorum.
Evim dubleks. Genellikle modem tam olarak 2 metre aşağımda bulunuyor, neredeyse aynı hizadayız, arada sadece tavan/zemin var. Ama bu farketmez, modemle aynı odadayken de bu kararsızlık var. Üstelik üst kattayken aynı konumdan bağlanan yazici, ampül, android cihazlar sıkıntı yaşamadığını defalarca test ettim.
Kararsızlık dediğim bağlantı göstergesi şu şekilde:
2.4 ghz'de: 6mbit ile 144 mbit arasında sürekli gidip gidip geliyor.
5 ghz'de: 500mbit ile 867mbit arasında sürekli gidip geliyor.
Neden böyle bir şey yaşıyor olabilirim? Cihazı iade etmeyi düşünüyorum çünkü aslında üst katta biraz daha iyi bağlantı alabilmek için bu modeme geçmiştim.
Mesh almak bir fikir ancak onda da aynı sorunu yaşamayacağımın bir garantisi yok. Çünkü hali hazırda üst katta bir wifi-extender var ve onun üzerinden bağlandığımda da kararsızlık var. Problemin bir şekilde apple-keenetic uyumsuzluğundan kaynaklandığını düşünüyorum, klasik tüm sorun giderme adımlarını denedim.
- Kanal değişikliklerini denedim
- DSL kablosu değiştirmeyi denedim
- Wifi-extender üzerinden bağlanmayı denedim
- Yazılımı önizleme ve geliştirici modlarına yükseltmeyi denedim
- Müşteri hizmetlerini aramayı denedim
- Fabrika ayarlarına döndürüp DSL kurulumunu yeniden yapmayı denedim
- Apple cihazlarda mac gizleme ayarını kapatmayı denedim
- Apple cihazlarda "ip takibini sınırla" ayarını kapatmayı denedim
- Apple cihazların yazılımları güncel
- Apple cihazlarda handoff özelliğini kapatmayı denedim
- Keenetic bazı apple cihazların daha iyi çalışması için kurulum aşamasında ülkeyi ABD olarak seçin demiş, ama ABD'yi seçtiğimizde kurulum yapamadığımızın farkında değiller sanırım. Wifi ülkesi seçiminde ise zaten ABD yok.
- 2.4 ghz ve 5ghz ikisinde de kararsızlık oluyor (5ghz daha iyi bir band olduğu için daha az hissettiriyor sadece, ama arayüzde dalgalandığı görünüyor)
Yoksa bu bir problem değil mi? Müşteri hizmetlerindeki temsilci, "bakın bu mavi sinyal barları normal yani modeminiz güzel çekiyor, ama yanındaki bu dalgalanmanın olmaması gerekiyor" dediği için ona odaklandım ben.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.