Apple cihazlarda bağlantı kararsızlığı (Keenetic)

hakaner

New member
Dostlar selamlar,
Problemimin videosu:

Mert'in tavsiye ve incelemeleri üzerine Keenetic extra dsl aldım.
Ancak Apple cihazlarımın bağlantısı sürekli düzensiz. Android cihazlar, akıllı ampüller, yazıcılar vs.'de problem olmuyor, onlar genellikle kararlı gibi. Sadece Macbook ve iPhone'larda bunu yaşıyorum. Video konferanslarda sürekli "bağlantınız düzensiz" uyarısı alıyorum.
Evim dubleks. Genellikle modem tam olarak 2 metre aşağımda bulunuyor, neredeyse aynı hizadayız, arada sadece tavan/zemin var. Ama bu farketmez, modemle aynı odadayken de bu kararsızlık var. Üstelik üst kattayken aynı konumdan bağlanan yazici, ampül, android cihazlar sıkıntı yaşamadığını defalarca test ettim.

Kararsızlık dediğim bağlantı göstergesi şu şekilde:
2.4 ghz'de: 6mbit ile 144 mbit arasında sürekli gidip gidip geliyor.
5 ghz'de: 500mbit ile 867mbit arasında sürekli gidip geliyor.

Neden böyle bir şey yaşıyor olabilirim? Cihazı iade etmeyi düşünüyorum çünkü aslında üst katta biraz daha iyi bağlantı alabilmek için bu modeme geçmiştim.

Mesh almak bir fikir ancak onda da aynı sorunu yaşamayacağımın bir garantisi yok. Çünkü hali hazırda üst katta bir wifi-extender var ve onun üzerinden bağlandığımda da kararsızlık var. Problemin bir şekilde apple-keenetic uyumsuzluğundan kaynaklandığını düşünüyorum, klasik tüm sorun giderme adımlarını denedim.

• Kanal değişikliklerini denedim
  • DSL kablosu değiştirmeyi denedim
  • Wifi-extender üzerinden bağlanmayı denedim
  • Yazılımı önizleme ve geliştirici modlarına yükseltmeyi denedim
  • Müşteri hizmetlerini aramayı denedim
  • Fabrika ayarlarına döndürüp DSL kurulumunu yeniden yapmayı denedim
  • Apple cihazlarda mac gizleme ayarını kapatmayı denedim
  • Apple cihazlarda "ip takibini sınırla" ayarını kapatmayı denedim
  • Apple cihazların yazılımları güncel
  • Apple cihazlarda handoff özelliğini kapatmayı denedim
  • Keenetic bazı apple cihazların daha iyi çalışması için kurulum aşamasında ülkeyi ABD olarak seçin demiş, ama ABD'yi seçtiğimizde kurulum yapamadığımızın farkında değiller sanırım. Wifi ülkesi seçiminde ise zaten ABD yok.
  • 2.4 ghz ve 5ghz ikisinde de kararsızlık oluyor (5ghz daha iyi bir band olduğu için daha az hissettiriyor sadece, ama arayüzde dalgalandığı görünüyor)

Yoksa bu bir problem değil mi? Müşteri hizmetlerindeki temsilci, "bakın bu mavi sinyal barları normal yani modeminiz güzel çekiyor, ama yanındaki bu dalgalanmanın olmaması gerekiyor" dediği için ona odaklandım ben.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

KYTECHNGAMING

Active member
Bluetooth açıksa kapatın
Enerji tasarruf modları açık ise kapatın.
Keenetic tarafında 2.4ghz zorlama yapmadıysanız bu cihazların neden hepsi 2.4ghz'de diye düşündüm.
WPA3 şifrelemeyi kapatıp sadece wpa2 ile deneyin.
iOs cihazlarında özel adresi devre dışı bırakın.
Her cihaza servis sınıfı atamanızın çok anlamlı değil. Paketleri yönetim zaten mevcut.

Wifi'den bağımsız Superonline DNS leri yerine CF yada başka DNS hizmetlerini kullanın.

Timucin

Moderator
Moderator
Hakan bey,
Aynı olay bende de var. iPhone 13 Pro kullanıyorum. Router olarak Asus RT-AX86U kullanıyorum. Sadece Keenetic kaynaklı değil. iPhone 13 Pro da standby modunda kaldığında router arasındaki bağlantısını yavaşlatıyor pil tasarrufu için. Yüksek internet bağlantısı gerektiği zaman TX ve RX değerini yükseltiyor. Bende telefonumdan ilk başta şüphelendim fabrika hatası mı var diye de yok. Sizden tek fark olarak WPA-3 değil WPA-2 kullanıyorum geri kalan ayarlarım hepsi default telefonumda router'ımda. Evde iPhone X ve Xr'da var onlarda kullansanızda kullanmasanızda TX değeri 780mbps civarı, RX değeri 866mbps civarlarında sabit. iPhone 13 Pro'ya geldiğimde standby modunda TX değeri 40mbps, RX değeride 6mbps'de kalıyor ana ekrandayken TX değeri 144mbps RX değeri de 6mbps'de oluyor. Speedtest yaptığımda TX değeri 1300mbps civarına geliyor, RX değeri de 1300mbps civarına geliyor. Sizde telefonunuzdan speedtest yapın ağınızın hızını full kullansın o zaman router ile arasındaki bağlantı hızının yükseldiğini keenetic'in arayüzünden göreceksiniz. iMac'de de aynısı diyorsunuz bende iMac 21.5 inch 2019 modeli var o da WiFi üzerinden çalışıyor sabit TX ve RX değeri simetrik 1300mbps ile bağlanıyor router'ıma. Macbook'larda iş farklı olabilir pilde kullandığınız zaman iPhone gibi kendini tasarrufa almak için düşürüyordur bağlantı hızını daha uzun pil süresi sunmak için.
Not: Bu TX ve RX değerleri WiFi 5GHz için söylüyorum, AC modunda router'ım AX özelliğini henüz açmadım.

Son düzenleme:

hakaner

New member
Çok teşekkürler yorumunuz için. Ama bende tam tersi oluyor. Yani cihaz standby konumundayken full hız, elime alıp kullanmaya başladığım anda düşük hız. Örneğin dediğiniz deneyi yaptım ve sonuç şöyle: standby konumunda 867mbit/s sabit, kullanmaya başladığım anda 585mbit/s - 720 mbit/s arasında gidip geliyor. Zaten sıkıntım da bu kararsız bağlantı. Dediğiniz gibi standy konumunda düşük hız, kullanırken yüksek hız olsa tamam şahane diyeceğim ama durum tam tersi.
Bu arada bunu iphone 7plus, iphone xs, macbook pro 2017, macbook air 2014'de yani farklı 4 cihazda denedim. Hep aynısı oluyor.

Timucin

Moderator
Moderator
O da baya ilginçmiş. Asus modem ya da router takıp deneme şansınız oldu mu? Ben Keenetic hariç çok modem/router kullandım. Yazıcımı kolayca Asus router'a bağlayabildiğim için kullanıyorum ve de çok memnunum yazılımından. Elinizdeki Keenetic modeminizde fabrika hatası olabilir mi? Ben Apple cihazlarında sorun olacağını düşünmüyorum. Elinizdeki dört Apple cihazlarınızda da fabrika hatası olmayacağına göre bu sorunun modemden kaynaklandığı belli ben bu görüşteyim. MacOS sürümünüz ve iOS'unuz güncelse sorun hala devam ediyorsa ben Keenetic modeminizi başka marka modem/router ile değiştirip öyle test etmenizde fayda var diye düşünüyorum. Modem ya da Router'ı değiştirdiniz sorun hala devam ederse artık benim bilgimi aşar bundan sonrası.

Forum Fiber KAF Panel