Fixnet. Yurtdışı alternatif bir cok sağlıyıcı kullanıyor. Cogent,tt,netix,pt. Vb.
Fixnet. Yurtdışı alternatif bir cok sağlıyıcı kullanıyor. Cogent,tt,netix,pt. Vb.
Güzel
İstanbulda kendi altyapısı yoksa kullanbileceğim bir altyapı değil mallesef Bütün TR'ye lazım yoksa öyle bir internet
Edirne ve Bulgaristan'a kadar fiber hattı var ve büyüyecek inşallah.
Bulgaristan Plovdivde gidip geliyorum
Ben Bulgaristan'lıyım. Bulgaristan'da Vivacom, Telenor'un altyapıları varsa onları kontrol edin derim. Filibe'nin şehir merkezinde genelde Vivacom ağırlık basar altyapı bakımından. Fixnet, Millenicom gibi firmalar sadece Türkiye'de hizmet vermekte. Vivacom'da Gigabit paket taahhütlü olunca 30 Levaydı, taahhütsüzü de 60 Levaydı 5 sene önce. Şimdi kaç Leva'dır bilmiyorum.
Sınır kapı kule kapısına kadar fiber hattı var diye biliyorum. Ve bulgaristanda en mantıklı iss bence vivacomdur.
Turknet-Turknet bağlantısı yaptığı için 1ms almaktalar zaten
Istanbul lokasyonunda bulunan tüm sunuculara kendi sunucum üzerinden 1ms±1ms ping ile bağlanabiliyorum herhangi bir problem yok eğer fiber altyapı kullanıyorsanız
Bağlantı sağladığın sunucu ile mevcut firmanın bağlantıları önemli. Örnek ookladan ben x sunucu seçtim tt uplinkli ama b firmasının tt uplinki yok ve 2. uplink ile alternatif yonlendirme yaparak tek uplink ise tt hattı başka bir firmaya devreder genelde yurtdışı yonlendirme yapar. Bazen anlaşmazlık problemleri var. Bu aldığın 1ms i önemli olan oyun içi veya sosyel medya platfromlarında alabilmektir.
Biraz geç yazılmış ama eklemek isterim ki TurkNet, nPerf'e göre de birinci konumda...
Nperf içinde geçerli dediğim olay.
Bugün'e kadar internet konusunda en büyük faydayı TurkNet, Comnet ve NetSpeed'ten gördüm.
Tercih ve kişisel fikir sebebidir. Senin fikrin.
Bulgaristanda tavsiye ettiğiniz firma nedir ?
Vivacom 1. önceliğim olurdu 2. önceliğim a1 olabilirdi.
Buradaki gibi altyapı sorgulama diye bir şey yok galiba
Mail atmanı önermekteyim.