AtlantisNet Gigapon Paketleri

Wilt Albertson

New member
Kaynaklara göre Türkiye'de "ping 1" diye bir kavram yok.Kullanılan tek yönlendirme mekanizması Turknet yönlendirmesidir.
Deneyim herkesin zevk alması için mevcuttur.

Timucin

Moderator
Moderator
Ben Bulgaristan'lıyım. Bulgaristan'da Vivacom, Telenor'un altyapıları varsa onları kontrol edin derim. Filibe'nin şehir merkezinde genelde Vivacom ağırlık basar altyapı bakımından. Fixnet, Millenicom gibi firmalar sadece Türkiye'de hizmet vermekte. Vivacom'da Gigabit paket taahhütlü olunca 30 Levaydı, taahhütsüzü de 60 Levaydı 5 sene önce. Şimdi kaç Leva'dır bilmiyorum.

PythonXo

Active member
Turknet-Turknet bağlantısı yaptığı için 1ms almaktalar zaten :) Turknet pop,turknet trafik,turknet routing,turknet isp. Doğrudan birde ookla kayıtlı sunucu olunca tabi. 1Ms ondan alırlar. Ama x bir ist sunucusundaki bir firmaya ping attıldığında 1ms alması cok zor. Bu ookla indexte filen yüksek hız+düşük gecikme+stabilite puanları ondan yüksektir bir cok ilde kendi sunucuları ve poplarında ookla kaydı oluştururarak adam ist sunucus yerine örnek adana seçer ve daha düşük ping alır. Ana trafik ve pop sanırım ist turknet dcde.

PythonXo

Active member
Bağlantı sağladığın sunucu ile mevcut firmanın bağlantıları önemli. Örnek ookladan ben x sunucu seçtim tt uplinkli ama b firmasının tt uplinki yok ve 2. uplink ile alternatif yonlendirme yaparak tek uplink ise tt hattı başka bir firmaya devreder genelde yurtdışı yonlendirme yapar. Bazen anlaşmazlık problemleri var. Bu aldığın 1ms i önemli olan oyun içi veya sosyel medya platfromlarında alabilmektir.

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
Forum Fiber KAF Panel