Fiber Paket Değiştirme Problemi

xoneye

New member
Türk Telekom Fiber Altyapısındayım. Comnet sağlayıcı kullanıyorum. Altyapı sorgulama yaptığımda 1000 Mbps altyapı bulunuyor. 500 Mbps paket aldım kullanıyorum. Ancak site üzerinden paket yükseltme ekranında paket yükseltmeye çalıştığımda yüksek hızlı fiber kullanmanız için yeterli kalitede altyapı bulunmamaktadır. Bağlı bulunduğunuz Telekom müdürlüğüne başvurarak altyapınızın iyileştirilmesini talep edebilirsiniz. Diye bir hata alıyorum. Destekten ulaşıp durumu bildirdiğimde altyapı sağlayıcısından kaynaklanan kapasite sorunları nedeniyle şu an için daha yüksek hızlara çıkmanız mümkün değildir. İlerleyen süreçte tekrar denemenizi öneririz diye dönüş yaptı. Altyapı iyileştirilmesi için nereye başvurabilirim?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak da şunu belirteyim sitenin etrafında yeni yapılan 3 adet yeni bina daha var. Bunların altyapı iyileştirme durumunda bir etkisi olur mu olmaz mı?

Ekli dosyalar

• Altyapı sorgulama.png
    Altyapı sorgulama.png
    31 KB · Görüntüleme: 11
  • Destek Geri Dönüş.png
    Destek Geri Dönüş.png
    15.3 KB · Görüntüleme: 12
  • Hata.png
    Hata.png
    13.8 KB · Görüntüleme: 11
  • Speedtest.png
    Speedtest.png
    9.9 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Bölgede demekki yeterli kapsite yok. Altypaı calışmaları iyileştirmeleri beraberinde getirir. Umarım kısa zamanda yükselebilir. Örneğin 2. hat alıp 2 tane 500 mbps'i birleştirseniz de 1G yükselemezsiniz. Kapasite yetmediği için.. Beklemeniz ve müdürlüğe iyileştirme baskısı yapmanız gerekir.

mafaky

Active member
Büyük olasılıkla altyapıyı sağlayan tek kuruluş olan T.Telekom'un Santral tarafındaki kapasite yeterli değil. Herkes sizin gibi 500 Mbps de kullanmıyordur ama diyelim 100 Mbps kullanan birisi bunu 200 veya 500'e arttırmak isterse de muhtemelen benzer uyarıya maruz kalacaktır.

Esasen dikkat ediniz: kimse size 500 Mbps'lik DL hızı garantisi vermiyor. Bu paketler "500 Mbps'ye kadar" ibaresiyle pazarlanıyor!

Civarınızda yapılmakta olan yeni binalar mevcut duruma (yani saha ve santral altyapısı değiştilmezse/geliştirilmezse) daha da olumsuz etki yaratabilir...

Şu anda yapabileceğiniz: bağlı olduğunuz T.Telekom Md'ne gidip oradaki Altyapı Erişim Birimine (başkalarına da değil!!!) ulaşıp derdinizi anlatmanızdır.

Forum Fiber KAF Panel