V2 yazan fttb sanırım
bildiğim kadarıyla bir fark yok yeni konulan tip7 kabinler o şekilde gözüküyor.
Tip7 kabin fttc oluyor. Yani bakır kablo ile grlir eve ve vdsl kullanılır.
tamam bende aksi birşey demedim normal vdsl oluyor arkadaşın sorduğu kısım işte
FTTB ve FTTH kağıt üstünde aynıdır aslında. Sadece FTTB'de binaya FTTH gibi fiber giriyor ve dairelere fiber gitmiyor da ethernet kablosu gidiyor. FTTC'de dairelere DSL kablosuyla gidiyor. FTTC ile FTTN fiberin mesafesi karşılaştırılır. FTTH ve FTTB'de simetrik gigabit hız alınabilirken FTTC'de 100mbps alınabilir FTTN'de ise 24mbps-35mbps arası alınabilir.
Aynı değil, istanbulun zengin semtlerinde çok fazla FTTB var. Ama bu hatların neredeyse hepsi VDSL çalışıyor. Ethernet ile çalışan çok az var
Benim bildiğim FTTB ethernet ile çalışıyor. FTTC VDSL ile çalışıyor.
FTTB hem VDSL ile çalışabilir hem de Ethernet ile çalışabilir. İstanbulun beşiktaş, kadıköy, suadiye gibi bir çok yerinde FTTB ile bina içinden VDSL sinyal verilmektedir.
Yanlışınız var aslında. FTTB hiç bir zaman DSL teknolojisi ile çalışmaz. Bakırköy'de bazı iş hanlarında T11 FTTC kabini bazı binalara konuluyor ama teknik olarak o FTTB olmuyor. FTTB'de FTTH ile aynı şekilde binaya fiber girer dairelere ethernet kablosu ile çıkar ama telekom FTTB olanları da FTTH'a çevirmeye başladı. FTTB'de ethernet portlarının gireceği bir aktif çalışan cihaz binanın girişinde oluyor. FTTH'da bu tamamıyla fiber kablolarıyla pasif oluyor. FTTB ve FTTH'ın arasındaki tek fark bu ve hız olarak ikisi de simetrik gigabit destekliyor. FTTB'de Cat6 veya Cat7 ethernet kablosu takarsan daha rahat alırsın bu hızı.

Tamam anlattıklarınızı biliyorum. Ama TurkTelekom öyle kabul etmiyor işte. Bir binanın içinde DSLAM varsa ve buradan abonelere VDSL veriliyorsa bunu FTTB olarak kabul ediyorlar. Çünkü sonuçta Fiber kablo binanın kapısından giriş yapmış oluyor.
Bu sorgulamayı hangi siteden yaptınız acaba?** Tamam buldum göknetin sitesiymiş. Kontrol edince fark ettim bende de FTTX-V2 yazıyor.

Paket başvurusu yaptın diyelim 100mbps'lik paket alabiliyor musun? FTTB olsaydı senin paket adında bu parantez yerinde B harfi yazardı.

Tamam bazı yerlerde paketler belirtiliyor. Ama TurkTelekom BTK'ya verdiği raporlarda FTTB(VDSL) olanları da FTTB olarak sayıyor.
O Telekom'un anlayışındaki kavram hatası. Normalde DSL, Docsis gibi bakır (Ethernet kablosu hariç) kablonun girdiği altyapıya fiber altyapı denmez. Hatta Mert abinin zamanında çekmiş olduğu videoyu da ekte sunuyorum.
Ben de zaten Turk Telekom'un yaptığı hatadan bahsediyorum. Fiber çok yaygınlaşmış gibi gözüksün diye FTTB VDSL abonelerini de gerçek fibermiş gibi sayıyorlar. Yalan dolan Telekom