Köprü Modu hakkında

Sore

Member
Merhaba arkadaşlar,modemimi köprü moduna alıp iyi bir modeme bağlayacağım.İnternet Hızı 500 mbps download 20 upload.
Şimdi sorularım şu :

Köprü modunda kullanım yaptığımda atıyorum ttnetin verdiği modemden daha sağlıklı bir bağlantı alabilir miyim?Yani atıyorum ttnet modeminden 450 mbps alıyorken köprülediğim modem 460 verebilir mi ? Bağlantı daha stabil hale gelebilir mi (dalgalanma-drop açısından)

Wireless alanı yetersiz,odam da 2 diş çekiyor telefon bağlantısında (telefon iphone 13).Bunu arttırır mı ?

Özetle yeni bir modem aldığımda hızımda bir artış ve stabil olma konusunda etkileri olur mu ? Yeni modem alırken hangi marka almalıyım ve nelere dikkat etmeliyim?

Varsa kullanıp tavsiye edebileceğiniz modemler,belirtebilirseniz sevinirim.

EDIT: Köprü modunu kullanmak ciddi bilgi gerektirir mi yoksa ufak tefek bilgi sahibi birisi bu işi becerebilir mi ?

xahve

Active member
Köprü moduna gerek yok ki, aldığınız routerı direkt olarak GPON cihazına bağlayıp kullanabilirsiniz .PPPoE girişini alacağınız routerdan yaparsınız

Sore

Member
Modemi daha görmedim ama tahminim zte markadır beyaz bi kutu.ötekinde o kullanılıyor.bide gpon yok evde.Yeni nesil fiber kutusu kullanıldığı için gpon bağlantısı aramıyolar.

Timucin

Moderator
Moderator
Vestel DGW9000 ile geliyorlar. Hiç iyi bir cihaz değil. Kullanacaksanız Asus RT-AX68U'dan başlayın model olarak Asus RT-AX88U'ya kadar olan cihazlardan birini tercih edin. Keenetic cihazda olur. Aksi halde aldığınız hızın tamamını alamazsınız. Kurulumunu size anlatırım Asus cihazda nasıl yapıldığıyla ilgili. Köprüleme yapmanıza gerek yok araya ne kadar cihaz girerse o kadar hızınız azalır. 500MBPS'i kaldırabilecek cihazın güçlü olması gerekiyor. Türk Telekom modemleriyle olacak iş değil. Upload hızı 20mbps değil 55mbps oluyor bunu da bildireyim size.

Kendi youtube kanalımda paylaştığım videoyu aşağıya ekliyorum.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Timucin

Moderator
Moderator
Steam'den indirme yaparken her zaman İstanbul üzerinden yaparım. Video'da göstermiştim. Aslında Almanya ve diğer avrupa ülkelerindeki internetimin speedtest sonuçlarını da atayım.

Almanya Münih-Deutsche Telekom:

Almanya Frankfurt-Deutsche Telekom:

Almanya Berlin-Deutsche Telekom:

Fransa Lyon-La Fibre Pro:

Fransa Bordeaux-LaFibre.info:

Fransa Paris-SFR:

Monaco-Monaco Telekom:

Hollanda Amsterdam-RETN:

Hollanda Rotterdam-i3D.net:

Yunanistan Atina-Cosmote:

Yunanistan Selanik-Cosmote:

Son düzenleme:

Timucin

Moderator
Moderator

xahve

Active member
Yaptığın testlerde upload sırasında ping fazla yükseliyor gibi, Fiber hatta pingin bu kadar yükselmemesi lazım değil mi ?
Ben VDSL kullanıyorum, bakın benim hem pingim daha düşük, hem de download upload sırasında pingim neredeyse hiç artmıyor. Sizin Upload sırasında pinginzi 100ün üzerine çıkıyor. Bu kötü

Sore

Member
Hocam siz nası beceriyosunuz ttnetin modemi komple iptal edip yeni bi modemden internet almayı ? Kime sorsam "ttnet modemi dılında bi modemden alamazsın internet" diyor delirticekler beni.Videoyu izleyemedim henüz eve geçince bakıcam

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator
Asus alırsan çok kolay bir şekilde bağlayabiliyorsun. Ethernet Wan girişine takıyorsun gelen ethernet kablosunu.
Resimlerle anlatacağım. Bende ne görüyorsan aynılarını yap. Benim gibi sende ttnet'in modeminden kurtulacaksın. Adım Adım altlarına yazdım. Daha nasıl anlatayım.
Asus'un GPON veya FTTB (Ethernet Wan) için kurulum rehberi de burada:

Ekli dosyalar

• 1. Adım Yerel Ağ kısmından VLAN ID ayarlama.png
    1. Adım Yerel Ağ kısmından VLAN ID ayarlama.png
    545.6 KB · Görüntüleme: 19
  • 2-3-4 Adımlarda VLAN ID Giriyoruz.png
    2-3-4 Adımlarda VLAN ID Giriyoruz.png
    646.3 KB · Görüntüleme: 19
  • 5. Adım Wan ayarlarına giriyoruz.png
    5. Adım Wan ayarlarına giriyoruz.png
    545.2 KB · Görüntüleme: 18
  • 6. Adım gerekli bilgileri giriyoruz.png
    6. Adım gerekli bilgileri giriyoruz.png