Soru Sokağa fiber internet getirtme ve Müdürlüğün alakasızlığı

Bu kullanıcı aşağıdaki konu hakkında soru sormaktadır!

Esat

New member
Merhaba, İzmir de yaşıyorum. Bulunduğum ilçe izmirin en büyük ilçelerinden birisi. yaklaşık 130 metre ötemde fiber internet var. ben bunu getirtmek için yaklaşık 25 kere şikayet kaydı oluşturdum. Ancak bana genel olarak müdürlük ile konuşun o planlama yapar dendi. sonra 28 ağustos da müdürlüğe gittim. ve dilekçe verdim ancak kendilerinin dilekçe işleme koymadıklarını ve mail olarak genel merkeze ileteceklerini söylediler. takip numarası falan istediğimde gelir elbet diyip beni yolladılar. sonra şikayet etmeye devam ettim. gerek ümit önal a mail atarak gerek twitter ve linkedin gibin yerlere talebimi anlattım. sadece ön başvuru aldılar. bir gün bir numara buldum, sonra bu numaranın ümit önal'ın özel kaleminin numarası olduğunu öğrendim. aradım ve derdimi anlattım. bana ilgili birime aktaracağını söyledi ve kapattı. sonra 25 ekimde 444 1 444 tarafından arandım müdürlüğün yaptığını anlattığımda böyle bir şey yok size yanlış bilgi vermişler dedi şaşırarak. ben yinede dilekçe verilmiş mi sorgulayayım dedi ve son 3 ayda fiber için hiç dilekçe verilmediğini söyledi. bunları not alıp müdürlüğe gittim ve anlattım. bana istediğin yere şikayet edebilirsin dedi gülerek sadece ve yine belgeyi taratıp mail attı. erişim planlama bölümü ile görüşmek istediğimde öyle bir yer olmadığını söyledi. akşamında daha önceki şikayetlerimden dolayı türk telekom yine beni aradı ve başımdan geçenleri anlattım. karşımdaki kişi müdürlük yanlış bilgi veriyor dedi. şu an ne yapacağım konusunda hiç bir fikrim yok. btk ye yazdığım şikayetlere kaçamak cevaplar veriyorlar ve beni twitter hesabımı ve mail adresimi engellediler. sizce ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

mafaky

Active member
Üzgünüm, ama sizi hem üzmüşler hem de boş yere zaman kaybettirmişler. Herşeyden önce T.Telekom'un Genel Md'lüğü Ankara'da. Buranın altında il Müdürlükleri var ama İstanbul-Ankara-İzmir gibi büyük ve kalabalık illerde (il çapında) Bölge Md'leri var. İl/İle ilişkin Bölge Md'leri altında da ilçe Md'lükleri oluyor... (ama büyük şehirlerde birkaç ilçe bir İl Bölge Md'lüğü altında toplanıyor...) Yani bir ilçeye ait bir proje söz konusu olduğunda proje o ilin müdürlüğüne gönderiliyor, oradan onay çıkarsa gerekirse (yani proje çok büyük maliyetli bir projeyse) üst onay için yukarılara gönderiliyor. Ama muhtemelen küçük işler için ilçe ve/veya il/il bölge md'lüklerinin otonom yetkileri bulunuyordur. Sizinkisi de aslında küçük iş ancak sizi oyalamak için söylenmiş yalanlar ve saptırmalar var.

Benim size şu anda önerebileceği, ilçenizdeki Telekom Md'ne gidiniz ve ısrarla oradaki Erişim Planlama birimi ile görüşmeye çalışınız. Oradaki MH'lar sizi direkt yönlendirmek istemeyeceklerdir. O zorluğu aşmaya çalışınız. MH "siz bize müracaat ediniz, dilekçe veriniz! Biz ileteceğiz..." şeklinde davranırsa da o zaman dilekçenizi veriniz ancak mutlaka anında kayıt ve takip numarası alınız. Ve 2-3 haftada bir dilekçenizin takibatını yapınız.

130 mt. ötenizden, eğer sahadaki teknik durum uygunsa size fiber (FTTH) getirilebilir. Ancak siz müstakil bir bina için mi, ne bileyim 5-10 daireli bir bina için mi FTTH istiyorsunuz? Burası önemli, zira T.Telekom olabildiğince toplu yerleşim birimlerine FTTH götürmeyi tercih ediyor (günümüzdeki uygulama yöntemleri böyle, ileride aşama aşama rahatlatılacaktır...). Açıkçası FTTH için artık yoğun talep de olduğundan iş gücü olarak yetişemiyorlar.

Bilgilerinize.

Esat

New member
Hocam aynen bende onu yapmak istedim ama gorusturmemek konusunda ısrar ediyorlar ve öyle bir yer diyorlar. Bize genel merkeze mail atacağız size 8 saat içinde takip no gelecek diyorlar gelmiyor. Önceki dilekçeleri sorduğumda bizim ilgimiz yok diyorlar.

Hocam bizim buralar full gecekondu ama işin tuhafı FTTH çekilen yerlerde gecekondular. Bizim müdürlüğün gecekondu veya apartman ayrımı yapma şansı yok çünkü ilçe neredeyse tamamı gecekondu. Müdürlük bana yürüme mesafesinde, ancak reşit olmadigim için ailem ile gitmem gerekiyor. O da pek mümkün olmuyor. Btk kurum incelemesinde 2 şikayetim şu an. Sonuçlansın KDK'ye başvuru yapacağım. Umarım oradan bir sonuç çıkar. Bilgilendirme için teşekkürler.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

@mafaky hocam iyi günler böyle bir cevap geldi. Revizyon listesinden falan bahsetmişler. Ne manaya geliyor bir bilginiz var mı acaba?

Ekli dosyalar

• IMG_20241126_110658-min.jpg
    IMG_20241126_110658-min.jpg
    423.5 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:

mafaky

Active member
Valla ben eklediğiniz görselde "revizyon" kelimesini göremedim. Ama belki "bakan kör"üm...

Revizyon, yenileme, onarma, olanı yenileme anlamları olan bir kelime ama T.Telekom terminolojisindeki tam anlamımnı ben de bilmiyorum.

Forum Fiber KAF Panel