Merhaba mevcutta oturduğumuz binadan bir daire satın aldık ve bu daireye geçeceğiz. Bu zamana kadar bu binada oturacağımız kesin olmadığı için üzerine çok düşmediğim bir konu vardı, fiber internet. Mevcutta bu binada VDSL internet bulunuyor ancak santrale uzaklığım 500 metre civarı olduğu için alabildiğim maksimum hız 30 civarı. Evde birçok cihaz olduğu için ise bu hız yeterli olmuyor, yeterli olmanın ötesinde internette muhakkak 1-2 ayda 1 kısa süreli kesinti veya kopma gibi sorunlar yaşıyoruz. Sokağım yeni bir sokak ve birçok site inşaatı devam etmekte, tahmin edeceğiniz üzere hepsine fiber bağlantı yapılacaktır ve bende bu durumdan faydalanarak binama fiber bağlattırmak istiyorum izlemem gereken adımlar nelerdir bana yol gösterebilir misiniz?
Yaptıklarım;
BTK üzerinden yaptığım başvuruya dönüş şu şekilde yuvarlak bir mesaj oldu. Cimer başvuruma ise henüz cevap gelmedi.
Cevap: İletmiş olduğunuz talebinizle ilgili gerekli incelemeler tamamlanmıştır. İnternet erişim hizmetinden yaralandığınız lokasyonda Fibernet hizmetinin tesis edilmesine yönelik talebinize istinaden yapılan kontrollerde, söz konusu lokasyonda Fibernet hizmetine ait altyapının bulunmadığı anlaşılmıştır. Mevcut imkanlar doğrultusunda altyapı dönüşümünün henüz gerçekleşmemiş olması nedeniyle hizmet sunumu mümkün olamamaktadır. Siz değerli müşterimizin kaliteli ve hızlı internet hizmetinden faydalanabilmesi için altyapı dönüşüm talebinizi kayıt altına aldık. Saygılarımızla.
Yaptıklarım;
- İlk olarak Türk Telekoma yeni internet başvurusunda bulundum, altyapı çalışmaları yapıldıktan sonra aranacaksınız mesajı geldikten sonra arandım ve başvuru durumumun iptal olarak gözüktüğü söylendi, neden iptal olduğunu sorduğumda ise cevap veremeyerek tekrardan oluşturalım denildi, tekrardan oluşturma aşamasında ise devam eden başvuru dolayısıyla işleme devam edilemediğini, mevcut başvuru tamamlanana kadar beklemem gerektiği iletildi.
- Cimer ve BTK'dan durumumu özetleyen metin ile Türk Telekom'a şikayet/istek ilettim.
BTK üzerinden yaptığım başvuruya dönüş şu şekilde yuvarlak bir mesaj oldu. Cimer başvuruma ise henüz cevap gelmedi.
Cevap: İletmiş olduğunuz talebinizle ilgili gerekli incelemeler tamamlanmıştır. İnternet erişim hizmetinden yaralandığınız lokasyonda Fibernet hizmetinin tesis edilmesine yönelik talebinize istinaden yapılan kontrollerde, söz konusu lokasyonda Fibernet hizmetine ait altyapının bulunmadığı anlaşılmıştır. Mevcut imkanlar doğrultusunda altyapı dönüşümünün henüz gerçekleşmemiş olması nedeniyle hizmet sunumu mümkün olamamaktadır. Siz değerli müşterimizin kaliteli ve hızlı internet hizmetinden faydalanabilmesi için altyapı dönüşüm talebinizi kayıt altına aldık. Saygılarımızla.