türk telekom fiber altyapısı kaç güne aktif olur?

kadircanslmn1

New member
Dostlar merhabalar son 2 haftadır türk telekom ekipleri sitemizde çalışmalar yapıyor dairelere kadar obk kabloları çekildi, fiber kablo elektrik odasında duruyordu, bugün görevlimiz kutuların takıldığını söyledi, çalışanlar aktif oldu demiş. Türk telekomu aradığımda halen altyapı vdsl gözüküyor dedi, tecrübe eden deneyimleyen kardeşlerim ortalama kaç günde aktif ediliyor?

Ekli dosyalar

• image0.jpeg
    image0.jpeg
    868.9 KB · Görüntüleme: 66
  • image1.jpeg
    image1.jpeg
    774.1 KB · Görüntüleme: 63

mertkuskapan

Administrator
Yönetici
Hayırlı olsun. Test ekibi gelecek testlerini yapacak ve daha sonra altyapıyı onaylayıp satışa açacaklar. Az sabır :) 1-2 haftada hallederler bu süreci. Bu altyapı ile 1 gbps alabilirsin ve 4 portlu ONT sayesinde birden fazla internet aboneliğide alabilirsiniz.

kadircanslmn1

New member
Mert hocam yazmana çok sevindim teşekkür ederim :) Normalde superonline 1gbps kullanıyorum memnuniyet sıfır, akşam saatlerinde ping tavan. Akşam iş çıkışı aktif olarak 3-4 saat oturuyorum bilgisayarın başına haftanın 2-3 günü twitch'te yayın açıyoruz abimle, evdeki herşey internete bağlı o kadar para veriyoruz halen rezil rüsva, birde 1gbps olacak... Videolarını izledim comnet kullanıyorsun İstanbul/Beylikdüzü'nde verim nasıl olur? Yine 1gbps düşünüyorum.

kadircanslmn1

New member

kadircanslmn1

New member
Test atayım dedim herşey normal görünüyor... Ama gel gör ki Valorant'ta ağ sorunu CS-GO'da anlık ping yükselmeleri, Battefield multiplayer'da Lag COD Warzone'da karakterin ışınlanması gibi gibi saçmalıklar silsilesiyle karşılaşıyorum. Acaba dedim internet iyide bizim diskler mi öldü 2 bilgisayara'da m2 ssd Update'i yaptık, yine aynı. Bu altyapıda yaramazsa bağlarım karaları :ROFLMAO: Zyxel AX1800 WİFİ6 Gigabit router ile yönlendirmeyi yapıyoruz NBG7510 modeli.

Ekli dosyalar

• 2.png
    2.png
    64.6 KB · Görüntüleme: 42
  • Adsız.png
    Adsız.png
    65.1 KB · Görüntüleme: 42
  • Adsız1.png
    Adsız1.png
    108.4 KB · Görüntüleme: 42

kadircanslmn1

New member

kadircanslmn1

New member

kadircanslmn1

New member

mafaky

Active member
Telekom'un işine ve çalışma programına akıl sır ermez. Sizin mantığınıza makul gelen bir çalışma düzeni Telekom için geçerli olmayabilir. İlden ile, Telekom Md'den müdürlüğe değişen çalışma düzenleri oluyor! 2021'de üstelik Ramazan Bayramı'nın içine girdiği süreçte (hepsi 10-12 günlük bir süreç) bizim Site'deki binalara fiber kablolar çekilip kutular takılmıştı. Sadece dairelere kablo çekilmemişti, binalar eski olduğundan ve bize yeterli kablo bırakıp gittiler. Biz daha bayram telaşı içinde, kablo çektirecek elektrikçi temin edemeden bayram çıkışı ilk gün öğlen üzeri kutularda Fiberİntrernet aktif olmuştu.

Ama her halükarda 1 yıl ya da buna yakın bekleme süreci asla makul değil. Bir olasılık, Santral tarafı daha hiç Fiberİnternet için donatılamadı diye insanın aklına geliyor.

kadircanslmn1

New member
25.03.2023 itibariyle aktif hale getirildi, 26.03.2023 kurulum için gelecekler 500mbps tivibulu kampanyaya modem ücreti dahil ilk 12 ay 423₺ son 12 ay 503₺ anlaştık.

Ekli dosyalar

• 6C4E5F2C-814B-4EFF-811F-5C2C0628F115.png
    6C4E5F2C-814B-4EFF-811F-5C2C0628F115.png
    501.5 KB · Görüntüleme: 24

kadircanslmn1

New member

kadircanslmn1

New member
Anlık bir karar değişimiyle sol fiberde yaşadığım sorunların aynısını yaşamamak için taahhütsüz bir firma ile (gıbırnet) ile bağlantımı sağladım. TR sunucuları olan oyunlarda ping değerlerim 2-4 ms görünüyor. Genel olarak şuanlık bir sorun görünmüyor (upload dalgalanması hariç), 1-2 ay kadar deneyimleyip yüksek pakete geçme kararı aldım. Tracert attığım sunuculardaki ping değerlerim neredeyse 10ms kadar düştü. Garibime gidense sayfa açılış hızları oldu, sol 1gbps ile yan yana karşılaştırdığımda tt ftth altyapısı daha hızlı açıyormuş gibi geldi. Bufferbload test yaptığımda Tsol 42ms C puanı verirken gıbırnet 19 ms ve B puanı verdi. 9 senelik Tsol maceram sona erdi. Şuan ki paketim Gıbırnet 100mbps 110tl ay/+10tl modem kullanım ücreti. Konu hakkında bilgilendiren dostlarıma teşekkür ederim, darısı fibere halen kavuşmamış arkadaşların başına.

Ekli dosyalar

• thumbnail_IMG_0409.jpg
    thumbnail_IMG_0409.jpg
    196.1 KB · Görüntüleme: 34
  • Adsız.png
    Adsız.png
    103.2 KB · Görüntüleme: 32

kadircanslmn1

New member
Forum Fiber KAF Panel