zte h298a zhxn modem iyimidir değişimden gelen

tomhardy2022

New member
arkadaşlar vestel dgw9000 kurrtuldum iade ettim zte taktılar zte bu modemi iyimdir acaba neler düsünüyorsunuz ben gayet beğendim selamlar bilgilendirseniz sevinirim gerçek bir modeme benziyor

ghostrider

New member

ghostrider

New member
Hocam kanal ayarlarını bulunduğunuz konumda ki kablosuz ağların yoğunluğuna göre ayarlamak daha sağlıklı olur. Wi-Fi analyzer isminde play store de uygulamalar mevcut, buradan bakarak yapmak daha sağlıklı olacaktır. Ama benim genel olarak 2.4GHz frekansında kullandığım kanal 1 veya 13 numaralı kanal. 5GHz frekansında kullandığım kanal 112.kanal oluyor. 2.4GHz Frekansının Bant genişliğini 20MHz olarak ayarlıyorum, 5GHz frekansının bant genişliğini 80MHz olarak ayarlıyorum.

ghostrider

New member

mafaky

Active member

Timucin

Moderator
Moderator
Telekomun verdiği ne ZTE'den ne de Vestel memnun kalabildim. İkisi de rezalet routerlardı. Asus router'a geçtiğimde ping ve hız problemim kökten çözüldü.

mafaky

Active member
Haklısınız, ben yukarıda biraz eksik ifade kullanmışım: "Telekom'un kiralık olarak verdiği HGW'ler arasında..." demeliymişim. :rolleyes: (Kendi hesabıma: On-Line oyun hiç oynamadığım ya da YouTuber olmadığım için Ping değerleri beni etkilemiyor ya da UL kotası da...)

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator
Hayır dışarıdan router alıp takabiliyorsunuz. Yasak diye bir şey yoktur kesinlikle. Türk Telekom öyle diyor kendi cihazları kullanılsın diye. Türk Telekom'un verdiği ZTE ya da Vestel artık neyi verdiyse onun Mac adresini kurulumunu yapacağınız router'a yazın nasıl da internete çıkacaksınız göreceksiniz. Sadece ONT cihazını kafanıza göre alıpta değiştiremezsiniz. Ben Türk Telekom'un verdiği router'ı kutusuna koydum hiç kullanmıyorum. Dışarıdan aldığım Asus RT-AX86U router'ımı taktım ayarını yaptım ve ip'yi alıp sorunuz kullanabiliyorum. Sadece router alırken bu üç markadan Asus, Keenetic ve TP-Link'ten birini almanızı öneririm. TP-Link'i Türk Telekom'dan alırsanız memnun kalmazsınız ama dışarıdan (İtopya, Vatan,..) alırsanız aradaki kalite farkını göreceksiniz. Sizdeki problem sizin altyapıdan kaynaklı değil tamamen router'dan kaynaklı internetin kopması falan. İnternetiniz kopuyorsa router'ı değiştirdiniz ona rağmen kopuyorsa ONT cihazına bağlı olan SC fiber konnektöründen de kaynaklı olabilir. Konnektörden kaynaklıysa Telekom ekipleri ücretsiz değiştirir. Konnektör değişimi için ONT cihazınızı kapatın ki sinyal gitmesin müşteri hizmetlerine o zaman arıza kaydı bırakabilirsiniz.

Son düzenleme:

Yiğit Gençer

Administrator
Yönetici
@Timucin in de dediği gibi yasak yok. Ona bakarsak bana TurkNet/Comnet hizmerlerini Türk Telekom bağladığında bana illaki 2.4 GHz'yi kullanın diğerini kullanmayın dediler 😂
Yasak yok, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz, ha diyelim biz yanlış biliyoruz ve modem yasağı ile modemi kullanamıyorsun. Çözümü basit, MAC adresini kopyalarsın, onların sisteminde Türk Telekom'un modemini kullanıyorsunuz gibi gözükür :D

Yasak böylece ortadan kalkar.

Forum Fiber KAF Panel