tomhardy2022
New member
arkadaşlar vestel dgw9000 kurrtuldum iade ettim zte taktılar zte bu modemi iyimdir acaba neler düsünüyorsunuz ben gayet beğendim selamlar bilgilendirseniz sevinirim gerçek bir modeme benziyor
Aynı modemi kullanıyorum yaklaşık 9 aydır gayet memnunum hocam. Tabii ki çok üst düzey bir modem değil ancak Türkiye standartlarına göre gayet yeterli bence.
valla mukemmel hocam senden birşey rica edebilirmiyim kanal ayarlarını otomatik ghz mhz olayını otomatik kalsın @ghostrider bana yardımcı olurmusun
Yardımcı olurum hocam
otomatik modda kullansam daha iyi olmazmı acaba @ghostrider hepsini
Hocam birçok kişi otomatik mod da kullandığı için kanallar birbiriyle sürekli çakışıyor ve aldığınız hizmette yavaşlamalar meydana gelebiliyor. Ama yine de otomatik de kullanmanın çok eksi bir yanı yok kullanabilirsiniz.
hocam modemde kanal 3 yazıyor otomatik onu seçtim wifi analyzer 11 de yazıyor hangisi onu anlamadım
ZTE H298A, kötünün, Türkiye'de bulabileceğinizin en iyisidir.
kesimlikle abim selamlar
Haklısınız, ben yukarıda biraz eksik ifade kullanmışım: "Telekom'un kiralık olarak verdiği HGW'ler arasında..." demeliymişim.
hocam zaten internetim kopuyor yine ariza kaydi biraktirdik 20 gundur allaha emanet disaridan modem alamiyoruz madem konustum onlarla olmuyor
Onların vereceği routerlerin hepsi aynı kalitede olacağı için bir şey değişmeyecek. Ödediğiniz faturanın sonuna kadar iyi hizmet almak istiyorsanız bir tane router almak zorundasınız. Buna ne yazık ki yapacak bir şey yok.
hocam ben diyorumki disaridan modem almak takmak yasak diyorum maalesef olmuyor bizim hatta bir ariza var
Hayır dışarıdan router alıp takabiliyorsunuz. Yasak diye bir şey yoktur kesinlikle. Türk Telekom öyle diyor kendi cihazları kullanılsın diye. Türk Telekom'un verdiği ZTE ya da Vestel artık neyi verdiyse onun Mac adresini kurulumunu yapacağınız router'a yazın nasıl da internete çıkacaksınız göreceksiniz. Sadece ONT cihazını kafanıza göre alıpta değiştiremezsiniz. Ben Türk Telekom'un verdiği router'ı kutusuna koydum hiç kullanmıyorum. Dışarıdan aldığım Asus RT-AX86U router'ımı taktım ayarını yaptım ve ip'yi alıp sorunuz kullanabiliyorum. Sadece router alırken bu üç markadan Asus, Keenetic ve TP-Link'ten birini almanızı öneririm. TP-Link'i Türk Telekom'dan alırsanız memnun kalmazsınız ama dışarıdan (İtopya, Vatan,..) alırsanız aradaki kalite farkını göreceksiniz. Sizdeki problem sizin altyapıdan kaynaklı değil tamamen router'dan kaynaklı internetin kopması falan. İnternetiniz kopuyorsa router'ı değiştirdiniz ona rağmen kopuyorsa ONT cihazına bağlı olan SC fiber konnektöründen de kaynaklı olabilir. Konnektörden kaynaklıysa Telekom ekipleri ücretsiz değiştirir. Konnektör değişimi için ONT cihazınızı kapatın ki sinyal gitmesin müşteri hizmetlerine o zaman arıza kaydı bırakabilirsiniz.
@Timucin in de dediği gibi yasak yok. Ona bakarsak bana TurkNet/Comnet hizmerlerini Türk Telekom bağladığında bana illaki 2.4 GHz'yi kullanın diğerini kullanmayın dediler