Türk Telekom 100 Mbps üstü paketler çıkacak mı?

Sore

Member
Bende ümitonala yazdım twitterdan hemen biri aradı.Yok abi,mevcut müşteriye paket yok.İptal edip yeni abonelik yaparsam olacak.Son 6 ay kaldı taahhüte.İptal etsem 18 aylık cayma bedeli çıkacak.Şaka gibiler ya.Önerinizi kaydedeyim yine diyor bide.Eski müşteriyle resmen dalga geçiyolar.

Sore

Member
Basite alıyorum hocam çünkü aynı kutudan yeni abonelik başlatsam bana 1000 mbps verebiliyolar ve yine aynı kutudan şu an ki 100 mbpslik internetimi 1000 yapmıyorlar.Kutudan 1000 alınabiliyosa demek ki ayarlı şu an ama mevcut müşterilere paket olmadığı için alamıyoruz.Yapacakları tek şey sistemden "altyapısı müsait olan" bölgelerin tamamına bunu tanımlamaları.Ftth istiyolar oda var.Cidden kaç gündür müşteri hizmetleriyle boğuşup duruyorum

xahve

Active member
Tamam da işte ''tamamına'' diye bir tanımlama şekli yok. Her bölgenin satrallerindeki profil tanımlamlarının elle teker teker yapılması gerekiyor. Şimdiye kadar sadece 100mbit NMS hız profilleri vardı. Şu an Turk Telekomdaki yazılımcı arkadaşlar bu profil tanımlamalarını her ilçedeki her saha için teker teker yükleyecek. ONT cihazlarının yazılımları güncellenecek. Bu olaya basit gibi bakmayın, 1000 mbit profillerin her bölgede oturması aylar sürecektir

Sore

Member
Peki nasıl oluyor da oturduğum bina da yeni bir aboneye 1000 mbps verilebilirken benim mevcut aboneliğğm üzerinden max 100 verilebiliyor ? Bende bunu anlamıyorum.Yani tanımlı bir internet var binada,ama mevcut abone değil yeni müşteri faydalanabiliyor.Onuda geçtim,ben iptal ettirsem cayma bedelini çatır çatır ödesem yeni abonelik alsam 1000 mbps alabiliyorum.Aynı hat ile,aynı kablo ile.Beni aydınlatabilirsen sevinirim.Cidden kafamı acayip kurcalıyo şu an.

xahve

Active member
Bu bahsettiğiniz olay farklı, eski abonelere verilmiyor olması tamamen sözleşme olayı. Vermek istemedikleri için vermiyorlar. Yoksa yeni abone ile eski abone arasında hiçbir fark yok.
Bunun sebebi olarak şunu söyleyebilirim, 1000 mbit daha çok yeni olduğu için sistem yeni yeni oturuyor, önce yeni müşterilerden az miktarda kişi ile testler yapılıyor. Sistem oturmaya başladığı zaman mevcut milyonlarca aboneye açılacak. Şuan açarlarsa çok talep olur altından kalkamazlar

Sore

Member
Açtıkları zamanda aynı yoğunluk yaşanacaktır eminim.Tahminim çoğu kişiye cayma bedeli ödettirip bu paketleri satma isteği.Türk Telekom söz konusu olunca buram buram para kokuyor etraf.

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator

Timucin

Moderator
Moderator
Malesef ben 1000 mbps alamadim suan. Bi yerde sorun var mailler atilicakmis vs.Fttb alt yapida ist cesitli bolgelerinde 800 u gordum dedi arkadasim o yuzden sorun yok fttb ftth olup olmamasinda.Sadece ana kutudaki kartlarin degismesi gerekebilir bilgilendiricem dedi. Bakalim sende ne olacak merakla bekliyoruz :)

Timucin

Moderator
Moderator

Bugün üzülerek şunu öğrendim 30 Haziran'dan sonra @ttmail.com uzantılı mail hesapları çalışmayacakmış. Ömür boyu diye sattıkları kapanıyor. Cidden çok üzüldüm. Apple ID hesabımın hemen mail'ini değiştirdim. Microsoft hesabımın mail'ini nasıl değiştireceğim bilmiyorum. Abonelik ve devir işlemleri yapıldı. Hat benim üzerimden açıldı sonra da babama devrettim. Devir işlemi olmazsa 3 ay sonra olacakmış. Güzel haberde vereyim Telekom Xiaomi ve Huawei modemlerini de müşteriye verecekmiş anlaşma içindelermiş. TP-Link ve ZTE dışında.

xahve

Active member
Ttnet gibi bir firmanın verdiği mail hesabını neden kullandınız anlamıyorum, ben kullanmazdım

Forum Fiber KAF Panel