Rowdy
Active member
Şu anlık daha sistem oturmadığı için mevcut aboneler için paket opsiyonu olabilirler , diye kaanatindeyim
Şu anlık daha sistem oturmadığı için mevcut aboneler için paket opsiyonu olabilirler , diye kaanatindeyim
umuyorum ama bu telekomdan bahsediyoruz.Sırf cayma bedeli çıksın diye yıllarca bu paketleri bekleyenlerin iptal etmesini bile istiyo olabilirler.Yoksa sistemi güncellemek 1 günlerini bile almaz diye düşünüyorum
Sistemleri o kadar basite almayın, her ilçenin her santralinde hız profili ayarları var, tüm bu binlerce santralin hız profillerinin 1000 mbite ayarlanması zorlu bir süreç, hele ki 50 yaşında çay içmeyi seven telekom ekipleri varken
Basite alıyorum hocam çünkü aynı kutudan yeni abonelik başlatsam bana 1000 mbps verebiliyolar ve yine aynı kutudan şu an ki 100 mbpslik internetimi 1000 yapmıyorlar.Kutudan 1000 alınabiliyosa demek ki ayarlı şu an ama mevcut müşterilere paket olmadığı için alamıyoruz.Yapacakları tek şey sistemden "altyapısı müsait olan" bölgelerin tamamına bunu tanımlamaları.Ftth istiyolar oda var.Cidden kaç gündür müşteri hizmetleriyle boğuşup duruyorum
Tamam da işte ''tamamına'' diye bir tanımlama şekli yok. Her bölgenin satrallerindeki profil tanımlamlarının elle teker teker yapılması gerekiyor. Şimdiye kadar sadece 100mbit NMS hız profilleri vardı. Şu an Turk Telekomdaki yazılımcı arkadaşlar bu profil tanımlamalarını her ilçedeki her saha için teker teker yükleyecek. ONT cihazlarının yazılımları güncellenecek. Bu olaya basit gibi bakmayın, 1000 mbit profillerin her bölgede oturması aylar sürecektir
Peki nasıl oluyor da oturduğum bina da yeni bir aboneye 1000 mbps verilebilirken benim mevcut aboneliğğm üzerinden max 100 verilebiliyor ? Bende bunu anlamıyorum.Yani tanımlı bir internet var binada,ama mevcut abone değil yeni müşteri faydalanabiliyor.Onuda geçtim,ben iptal ettirsem cayma bedelini çatır çatır ödesem yeni abonelik alsam 1000 mbps alabiliyorum.Aynı hat ile,aynı kablo ile.Beni aydınlatabilirsen sevinirim.Cidden kafamı acayip kurcalıyo şu an.
Bu bahsettiğiniz olay farklı, eski abonelere verilmiyor olması tamamen sözleşme olayı. Vermek istemedikleri için vermiyorlar. Yoksa yeni abone ile eski abone arasında hiçbir fark yok.
Amaç gerçekten para olsaydı 100mbit fiyatını ucuzlatmazlardı. Geçen aylarda 195 200 liradan satılan 100mbit paket fiyatları 180 liraya düştü. Turk Telekom çok garip bir firma, kurdukları sistem bozulmasın, herkes 24mbit ile sonsuza kadar devam etsin istiyorlar.
100mbps'e 168TL ödeyen ben
Ben 100mbit VDSL'1 110 lira veriyorum
GPon altyapı da 8TL'lik ücretten kurtulunmuyor ya o çok kötü.
Bugün ekip gelecek. 1000mbps'e geçiş için. Kaç MBPS alacağım göreceğiz bakalım.
Istedigini alirsin insallah
Umarım. Bir aksilik çıkmaz.
merakla bekliyorum, şöyle 940 görelim de ortalık şenlensin
Hiç sorma ya. Kurumsal maildi bir de. 2017'de bireysel müşterilere kapandı. Kurumsala geçirdiler bizi. O da kapanıyor. Ne kadar saçma.