kasabali34
Member
Router derken , ben hizli modem isaretini secmistim :/
Router derken , ben hizli modem isaretini secmistim :/
Fiber modem gerçekten az var diye biliyorum genelikle gpon cihazı yanında router veriyorlar.
Benim Gpon apartman girisinde daireme cat5 ile geliyor.Evdede ttnetin fiber modemi var ,bakalim aksam gorecegim ne yapicaklar
Router olur hocam fiber modemde saç telinden kısa olan renkli fiber kablosu cihaza bağlanması gerekir gpon zaten o işlevi görüyor diye biliyorum @Timucin sen daha iyi bilirsin dediğim doğrumu ?
Böyle sıkıntılı bir durum oluştu gelen görevli 500'lük paket olmaması lazım dedi açtım paketi gösterdim o sırada alt yapımın 100 üstünü desteklememesi üzerine konuştu altyapı gpon ama apartmana kadar geliyormuş fiber apartmandan evlere normal dağıtılıyormuş böyle dedi eğer böyleyse 100 üstünü geçemiyorum sanırım denilen gibi akşam veya yarın net bilgilendirme için beni arayacak ama eğer 100 üstü olmazsa iptal edeceğim durumu görevliye de söyledim sıkıntı olmaz dediler 20 mbit upload da biraz göstermelik duruyor yurt dışı suncuularında falan yüksek hızları yok onu diyebilirim.

Bu siyah modem seninse daireye fiber gelmiyor fttb olabilir.
aynen benim ki fttb miş belki ikna ederim elemanları dicem de sanmıyorum muhtemelen yarın iptal edeceğim gibi duruyor akşama haber gelir bakalım.
Yok onda veremezler hocam gpon olması gerekli ben gpon abonesiyim eski aboneyim diye vermiyorlar değişik bi firma.
Türk Telekom. Comnet çok pahalı şu anlık.
Sendeki FTTB'dir. FTTH'a çevirirler ama. Kaç daire var. Limiti 32 daireye kadar biliyorum.
Arkadaşındaki ONT cihazını hiç görmedim. Hangi ONT cihazı acaba merak ettim. Bende Mert abide de bulunan 4 ethernet portlu Nokia'nın ONT'si var.
Hangi router'ı verecekler bilmiyorum. ZTE verirler yine tahminim o yönde. Verseler de kullanmayacağım. İlk verdikleri cihaz gibi kutusunda duracak. Elip cihazı takacak. Ekiplerin evden ayrıldığı an kendi router'ıma döneceğim
Mevcut aboneliğime vermedikleri için demin tekrar yeni abonelik başvurusunda bulundum yarına randevu verdiler şimdi tivibu iptv de var bende hepsi iptal olacak heralde cihazlar filan duracak gerçi şuan aboneliğim aktif arasınlar bakalım ne olacak umarım sıkıntısız hallederiz.
Fttb yada ftth olmasinin ne onemi var? Ftth eve fiber gelir gpondan modeme girersin.fttb de apartmana fiber gelir ana dagitici gpondan eve cat 5 ile gelir.fark ne burada bunu cozemedim.Tttb yi ftth a ceviriyor mu ttnet peki?
Vestel modemlerde WAN portu RJ-45 10/100/1000 ancak LAN portları 3 adet ve RJ-45 10/100. Kablolu bağlantıda ve modemi bridge moduna alıp başka modem kullanmada sorun çıkarıyor. Eğer kablolu bağlantı kullanacaksanız modem değişikliği talep etmenizi öneririm. Örneğin TP-Link Archer modemin 4 LAN portu da 1000Mbps destekliyor.
Genelde cihazların maliyetleri arttığından dolayı switchleri planlama dahilinde var ise ftth"ye dönüştürebiliyorlar zaten hali hazırda bir kıl üzerinden veriyorlar switch olarak. Sadece pasif altyapıya dönüştürülecek. Ancak en detaylı bilgiyi müdürlükten almanızda yarar var.
Paketler yeni olduğu için müşteri hizmetlerinin bilgisi zayıf olabilir , mesela Superonline"de 200 mbit paket satışı yapılır iken bu paketler sadece FTTH hanelerde geçerlidir ibaresi şartı aranıyor ancak bazı binalarda Gigabit switch olduğunda kullananlarda mevcut. Sizin apartmandaki switch 100 lük olduğu için FTTB olmasından kaynaklı olarak sadece 100 mbite kadar alabilirsiniz ancak ileride switch değişimi veya switch üzerindeki 1000 lik port aktif olması durumunda paketi kullanabilirsiniz.